• Camera Europeană de Comerț, Industrie și Franciza

Acțiunea 4.1.1

Actiunea 4.1.1 Investitii

Acțiunea 4.1.1 - Investiții în activități productive

Bugetul total alocat este echivalentul în lei a sumei de 358.384.803,64 euro, iar valoarea maximă a ajutorului este echivalentul în lei al sumei de 1.000.000 euro.

 • Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19
 • Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 - Axa Prioritara 4
 • Prezentul tip de proiect se adresează IMM-urilor, ajutorul de stat acordându-se pentru granturi pentru investiții în activități productive.

Tipuri de activități eligibile:

Dotarea cu active corporale, necorporale. Lucrările de modernizare pot fi considerate eligibile doar în măsura în care sunt aferente unei investiții inițiale.

Beneficiarii eligibili:

Societate cu activitate curenta/operationala de minim un an; Profit operational realizat in unul din ultimii doi ani; Societatea nu este in dificultate; Realizeaza veniturile planificate in planul de afaceri; Dispun de cofinantarea proprie a proiectului;

Următoarele tipuri de cheltuieli sunt eligibile :

Achizitie mijloace de transport electric sau hibrid; Realizarea de constructii; Achizitia de echipamente / utilaje; Achizitia de echipamente, inclusiv echipamente IT; Cheltuieli de consultanta; Cheltuieli de promovare; Cheltuieli de mediu; Cheltuieli privind studiile; Achizitia de mobilier specific sau de birou;

Criteriile - evaluarea

Tehnică și financiară

Criteriile avute în vedere la evaluarea tehnică și financiară și punctajul acordat pe fiecare criteriu în parte sunt următoarele:

Scăderea Cifrei de Afaceri la 31.12.2020 față de 31.12.2019 – 40 puncte

 • ≥30% – 40 puncte;
 • ≥25 - 30% – 35 puncte;
 • ≥20 - 25% – 30 puncte;
 • ≥15 20% – 25 puncte;
 • ≥10 - 15% – 20 puncte;
 • ≥25 - 30% – 35 puncte;
 • ≥20 - 25% – 30 puncte;

Investiția

Realizată pe codul CAEN

Investiția este realizată pe codul CAEN aferent soldului negativ al balanței comerciale, respectiv importurile sunt mai mari decât exporturile, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) – 5 puncte:

 • Sold negativ – 5 puncte;
 • Sold pozitiv – 0 puncte

Produs inovativ

Proiectul propune un produs/proces inovativ
 • Sold negativ – 5 puncte;
 • Sold pozitiv – 0 puncte

Creșterea productivității muncii în anul 3 de sustenabilitate – cifra de afaceri împărțită la numărul de angajați (anul de referință este 2019, iar numărul de angajați în anul 3 de sustenabilitate trebuie să fie cel puțin egal ca cel din anul 2019) – 10 puncte:

 • ≥15% – 10 puncte;
 • ≥10% - 15% – 5 puncte;
 • - 10% 0 puncte;
Hai să vorbim despre această sursă de finanțare nerambursabilă

Sunt interesat de Actiunea 4.1.1

Căutați o abordare profesională și servicii de calitate?
Bucură-te de succes alături noi !

Mai multe fonduri nerambursabile pentru afacerea dvs.?

2530

Clienți fericiți

1700

Proiecte Terminate

3400

Soluții de afaceri

Consultanții noștri vă vor ajuta

Departamentul de consultanta

Prin calificarile si experienta lor, consultantii nostri pot acoperi o gama larga de activitati, de la elaborarea de planuri de afaceri, analize cost-beneficiu, studii de fezabilitate, analize financiare, strategii de marketing, pana la management de proiect, implementarea de inventii si inovatii ori training pe diverse teme.

Costin Anton
Expert

Costin Anton

Costin vine cu o experiență solida in domeniul fondurilor europene nerambursabile cu accesare directa BRUSSELS. Activeaza in mediul antreprenorial de peste 30 ani, fiind totodata evaluator și expert în accesarea fondurilor structurale europene, inclusiv a celor de coeziune.

Alexandru-Irimescu
Expert

Alexandru Irimescu

Alex are peste 10 de ani de experiență în absorbția de fonduri europene, marketing pentru consumatori și afaceri, a lucrat într-o multitudine de segmente de afaceri, colaborând cu unele dintre cele mai mari companii din România.

Mihaela Iordache
Consultant

Mihaela Iordache

Mihaela, detine experienta in accesarea fondurilor nerambursabile oferind soluții integrate in dezvoltarea afacerilor. Este responsabila in cadrul CECIF, pe langa consultanta, si de partea de elaborare a cererilor de finantare.

Ionut-Rusu
Consultant

Ionut Rusu

Ionut este specialist in accesarea de fonduri europene cu o experienta vasta in stabilirea eligibilitatii pentru toate domeniile de interes, oferind consultanta si asistenta in antreprenoriat si dezvoltarea afacerilor.

Activități și abilități

Faceți cunoștință cu activitățile și abilitățile noastre

Camera Europeană de Comerț, Industrie și Franciza își susține clienții prin soluții integrate de gestiunea și managementul afacerilor. Echipe de specialiști din domeniul economic, financiar și juridic caută și implementează soluții personalizate în vederea ajustării abaterilor și dezechilibrelor din mediul antreprenoriar.

Granturi
25%
Depunere dosare direct BRUSSELS
50%
Finanțări Nerambursabile
75%