european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Linie completa American Donuts prin programul Start Up Nation 

Linie completa American Donuts -800 donuts/ora – Masina automata este un echipament foarte simplu de intrebuintat, iar manevrarea acestuia nu necesita o pregatire speciala pentru personal, este suficienta o demonstratie a modului de functionare. 

Aceasta masina automata de facut gogosi este de ultima generatie, iar dintre avantajele acesteia putem mentiona necesarul minim de ingrediente, ceea ce duce la un cost de productie foarte scazut si un profit de minim 200. 

european franchise academy

Produsele realizate se diferentiaza datorita calitatii. Exista si alte companii pe piata care pot oferi produse oarecum similare, dar cu o linie de productie American Donuts, antreprenorul se poate diferentia pe piata prin calitatea superioara a produsului si printr-un cost scazut de productie, ce va determina un pret de vanzare atractiv pentru clienti. 

Secretul gogoselelor este ca acestea sa fie cat mai pufoase, cu un aluat bine copt, neuleioase si de o culoare auriu-inchis. 

PIATA ACTUALA PENTRU AMERICAN DONUTS

Clientii potentiali ai firmei sunt persoane de toate varstele, incepand cu copiii de la 5 ani pana la seniori. 

Gogosile se pot consuma atat ca fel principal, cat si ca desert. Principalii clienti sunt cei care isi fac cumparaturile in zona, trecatorii sau alte categorii (in cazul unui punct de lucru). 

American Donuts prin Programul StartUP Nation

“Te gandesti cum sa pui pe picioare o afacere profitabila. Afacere disponibila si prin Programul StartUP Nation

Cost estimativ de productie (materie prima):

 • Reteta cu oua – 0,14 bani / bucata;  
 • Reteta cu oua – 0,14 bani / bucata  + Glazura  diferite arome– 0,06 = 0,20 bani /bucata;
 • Reteta fara ou – 0,08 bani / bucata;
 • Reteta fara ou – 0,08 bani / bucata + Glazura  diferite arome– 0,06 = 0,14 bani  /bucata;
 • Reteta cu oua – 0,14 bani / bucata  + Glazura ciocolata = 0,21 bani  /bucata;
 • Reteta fara ou – 0,08 bani / bucata + Glazura ciocolata =0,19 bani  /bucata.

Start Up Nation

PROIECT START UP NATION AMERICAN DONUTS

Esenta afacerii consta in fabricarea gogosilor dulci dupa reteta americana, umplute cu diverse sortimente de crema si glazurate. Este o afacere care poate functiona in orice perioada a anului, avand acelasi profit, indiferent de sezon. Cu cat se produc  mai multe sortimente de produse si de gogosi, cu atat sansele de castig sunt mai ridicate.

Fluxul activitatii: Prima activitate este cea de achizitionare a materiei prime folosite in proces(faina si alte consumabile) si prepararea aluatului. Pentru aceasta sunt necesare operatii de pregatire si dozare a materiilor prime, de framantare, apoi de valtuire a aluatului. Linia moderna de fabricare a gogosilor este alcatuita din cuptorul tunel cu functionare continua, compus dintr-o camera de coacere, un sistem de transport al aluatului prin cuptor, un sistem de incalzire si o serie de aparate si dispozitive de masura si control.

Structura buget Start Up Linie productie American Donuts

Echipamente Procent
Linie productie American Donuts (friteuza electrica, dozator gogosi, aparat glazura ciocolata, cuptor tunel etc. ) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

 • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
 • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
 • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
 • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
 • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
 • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading