Săptămâna Europeană CECIF

CECIF

CECIF – Camera Europeana de Comert  Industrie si Franciza: propuneri pentru o Europă concretă și vizibilă pentru afaceri. Au fost formulate 23 de recomandări în jurul a șapte domenii care afectează principalele aspecte ale vieții de afaceri. Aceste propuneri sunt menite în special să faciliteze revitalizarea activității economice pe care Uniunea Europeană o finanțează și o sprijină în cadrul planului de redresare pentru Europa.

CECIF

Pentru o Europă a industriei:

Europa trebuie să-și sporească autonomia strategică. Actorii economici locali speră că cele 14 „ecosisteme” identificate de UE în politica sa industrială vor deveni foarte rapid operaționale.

CECIF

Tehnici de depoluare și teste de fezabilitate

Aflați cum să identificați și să controlați riscurile asociate cu depoluarea.

CECIF

Pentru o Europă a antreprenoriatului:

Acest plan de dezvoltare a IMM-urilor ar trebui adaptat pentru a include componente de sprijinire a schimbării sau chiar reguli diferențiate în anumite domenii (obligații de raportare,).

CECIF

Prevenirea riscurilor cronice pentru sănătate

Înțelegerea procesului de prevenire al riscurilor cronice pentru sănătate.

CECIF Industria europeana în drum spre viitor

Sectorul industrial își accelerează modernizarea și tranziția digitală și ecologică. Partenerii de afaceri, inclusiv CECIF, sunt mobilizați pentru a sprijini această transformare globală a industriei.

Companiile pot conta pe sprijinul CECIF pentru implementarea acestei transformări către industria viitorului.

Pentru această transformare, nu există un singur manual de instrucțiuni sau o foaie de parcurs gata făcută, ci o cutie de instrumente care poate fi folosită à la carte. Tehnologiile implicate de la proiectarea produselor până la distribuția acestora pot fi clasificate în trei categorii principale:

Inteligență artificială și automatizare:
CECIF - Inteligență artificială

Inteligență artificială și automatizare:

Robotizare și cobotizare (asistenți robotici pentru angajați), drone, inteligență artificială și date mari pentru a analiza datele privind nevoile în schimbare ale clienților.

Digital: fabricație aditivă (imprimante 3D), gemeni digitali care permit o reprezentare virtuală a unui produs pentru a proiecta, monitoriza sau întreține un produs, realitate augmentată și „Edge computing” pentru a asigura întreținerea predictivă.

Rețele: blockchain-ul pentru stocarea și transmiterea datelor în mod transparent și în siguranță între diferite site-uri de producție, internetul obiectelor pentru gestionarea de la distanță a echipamentelor industriale și testarea nedistructivă (senzori pe mașini și în liniile de producție pentru a anticipa defecțiunile).

Teritorii industriale: renașterea industriei locale
CECIF -renașterea industriei locale

Teritorii industriale: renașterea industriei locale

Inițiată în 2009 de către Camera Europeana de Comerț Industrie și Franciza –  schema „Teritori industriale” își propune să redea actorilor locali – aleși și lideri de afaceri – cu sprijinul partenerilor acestora, inclusiv al CECIF, mijloacele de reînviere a activității industriale în orașele de dimensiuni medii – zonele rurale.
„Abordarea noastră a recuceririi industriale este teritorială, cu o schimbare reală de metodă care pune regiunile și intermunicipalitățile în centrul sistemului”.

CECIF
CECIF

CECIF – Am aratat inca din din 2009 patru probleme majore pentru Romania.

Obiectivul teritoriilor industriale este dublu și complementar: descentralizarea și concentrarea resurselor pentru relansarea industriei în regiuni. Prin acest program, statul roman poate să ofere răspunsuri la nevoile zonelor periurbane, rurale și orașelor mijlocii, care reprezintă 70% din ocuparea forței de muncă industriale. Sprijinul public pentru dezvoltarea industrială teritorială se bazează pe patru probleme majore:

atractivitate: aceasta presupune, pe de o parte, identificarea și modernizarea terenurilor disponibile pentru susținerea proiectelor industriale și, pe de altă parte, diagnosticarea atractivității companiilor pentru a atrage investitori și pentru a susține dezvoltarea exportului acestora.
inovație: facilitarea tranziției digitale a producătorilor prin intermediul sistemului de suport pentru 10.000 de companii către industria viitorului.
simplificare: procedurile administrative, legislative și de reglementare sa fie simplificate pentru a facilita inovarea companiilor industriale prin apelul de proiecte „Experimentarea României ”,
procedurile trebuie sa fie accelerate: eliberarea autorizațiilor administrative într-o perioadă mai mică de zece luni care sa permită  începerea activităților industriale cu respectarea „mediului”.
Tteritoriile industriale dau naștere la diverse proiecte: dezvoltarea și revitalizarea deșerurilor industriale, sprijinirea tranziției ecologice, pregătirea pentru locurile de muncă de mâine prin crearea de formare industrială în orașele mijlocii, conștientizarea tinerilor din cariere industriale, diversificare a activităților,  sfârșitul zonelor albe pentru o bună acoperire digitală…

Cele 5 chei ale succesului în afaceri

CECIF va recomanda:

Nu rămâne niciodată singur nici în timpul pregătirii pentru crearea afacerii tale, nici când ești manager de afaceri. Trebuie să te concentrezi pe abilitățile tale și să identifici nevoile tale complementare.

Astfel, te vei putea inconjura de asociati, colaboratori sau parteneri care iti vor permite sa cresti si sa inveti din contactul cu ceilalti.

CECIF va recomanda:

Nu te îndrăgosti de ideea ta, ci de problema sau nevoia clienților tăi. Identificați problema pe care doriți să o rezolvați pe piața dvs. și rămâneți concentrat asupra ei: economisiți timp părinților, facilitați călătoriile urbane, simplificați alegerea unui hotel…

Produsul sau serviciul dvs. este doar o soluție posibilă la această problemă.

CECIF va recomanda:

Talentul unui antreprenor este acela de a-și putea imagina multe soluții la problemele sale, de a le testa, de a accepta greșeli și de a încerca din nou…

Așadar, ați identificat problema sau trebuie rezolvată, credeți că aveți soluția, verificați dacă este într-adevăr soluția așteptată de clienții dvs. interogându-i și, dacă este necesar, modificați sau ajustați-vă ideea.
Această agilitate și această deschidere la minte îți vor servi mereu pentru că, odată ce ți-ai lansat afacerea, va trebui mereu să dezvolți noi ipoteze pentru a-ți îmbunătăți oferta și a o face să evolueze.

CECIF va recomanda:

Împărtășește-ți proiectul cu cât mai mulți oameni din jurul tău. Nu-ți fie teamă că ideea ta va fi furată.

Înmulțind schimburile, vei realiza un prim studiu de teren pentru a judeca nevoia reală a pieței.

CECIF va recomanda:

Odată ce sunteți sigur că doriți să deveniți antreprenor, că aveți o viziune destul de clară asupra proiectului pe care doriți să-l lansați, acum trebuie să reușiți să vă structurați demersul antreprenorial pentru a desfășura diferitele acțiuni în conformitate cu regulile artă.

Sunt pași de parcurs înaintea altora: mai întâi modelul de afaceri, apoi planul de acțiune sau strategiile operaționale, apoi întrebările de formă juridică, socială și fiscală pentru a-ți încadra legal activitatea, oferindu-ți în același timp cele mai bune chei de succes.