european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

CNC FIER / MARMURA / LEMN

Router-ul Cnc este un proiect de success pe programul Start Up Nation 2020.Acest proiect poate acumula un punctaj maxim de 100p. Este o afacere de success la cheie, care poate realiza o gama variata de produse din fier, marmura sau lemn.
Router-ul CNC este o masina de frezat si taiat ce foloseste controlul numeric computerizat, folosita pentru materiale cu diverse dimensiuni, forme si calitate a suprafetelor. Computerul transforma astfel acest cod in semnale de control.
Numele de CNC vine din engleza, de la Computer Numerical Control si se refera la faptul ca partile componente care fac prelucrarea aluminiului, a otelului, a materialelor compozite, a materialelor plastice si a anumitor rasini, sunt controlate prin comenzi numerice date de un computer.

CNC FIER / MARMURA / LEMN proiect Start Up Nation

Masinile cu comanda numerica sunt foarte diverse, existand atat modele foarte performante, cu productivitate mare si eficiente, gandite pentru marea industrie, cat si modele mai mici, care se integreaza perfect intr-un atelier. Router-ul deplaseaza axele sale liniare si de rotatie pe rute predefinite, pentru a obtine prelucrarea materialului fixat pe masa de lucru. Operatiunile efectuate includ frezarea, gravarea, gaurirea si taierea. Pe langa scopurile industriale de taiere, un router CNC poate fi folosit pentru realizarea gravurilor pe obiecte de decoratiuni, elemente de semnalistica, insigne sau suveniruri.

european franchise academy

CNC fier proiect Start Up Nation

Materialele prelucrate pot fi lemn, metal, plastic sau materiale compozite precum placi de circuite imprimate. O alta diferenta vizibila este aceea ca routerele CNC sunt aproape toate de tip portabil (coloana dubla cu sina), pe cand majoritatea frezelor CNC sunt masini cu o singura coloana, verticala sau orizontala. CNC-ul este in esenta un computer ce controleaza miscarile axelor masinii si miscarile altor dispozitive, cum ar fi schimbatorul automat de unelte. Un CNC reprezinta “creierul” unui router CNC, care este responsabil si de sincronizarea deplasarii pe mai multe axe. Un router CNC este foarte asemanator cu o masina CNC de frezat, impartasind acelasi concept, aceeasi structura, cu exceptia faptului ca router-ul CNC este mult mai usor si mai orientat spre fabricarea de obiecte mai mici, in scop recreational sau hobby, in tip ce masinile CNC de frezare sunt aplicate mai degraba in atelierele de productie pentru componente industriale.

PROIECT START UP NATION CNC FIER

Esenta afacerii consta in prelucrarea obiectelor din fier si comercializarea acestora. Fierul are in prezent o utilizare din ce in ce mai ampla, datorita capacitatii sale de a imbina in cel mai armonios mod latura practica cu cea decorativa, iar asta ajuta la creearea unor produse unice. 

Fluxul activitatii: se achizitiona placi de fier care vor fi puse pe masa de taiere a CNC-ului. Se realizeaza designul pe calculator cu ajutorul unui program special, se introduc cotatiile x,y,z si se porneste echipamentul. Dupa terminarea procesului de taiere produsele pot fi livrate.

PROIECT START UP NATION CNC PIATRA

Esenta afacerii este de a prelucra piatra naturala, in principal marmura, prin taiere, fasonare si finisare si de a realiza produse unice, cu elemente decorative utilizate in constructii, precum trepte/contratrepte, glafuri, placaj pentru pardoseli sau piatra decorativa pentru placarea gardului.

Fluxul activitatii: presupune achizitionarea materiei prime (piatra), amplasarea si pozitionarea pe masa de taiere, incarcarea designului dorit si ulterior pornirea utilajului. Dupa finalizarea frezarii se va obtine produsul finit care va fi comercializat sau livrat la client.

PROIECT START UP NATION CNC LEMN

Esenta afacerii consta in fabricarea si comercializarea de mobilier din lemn masiv, PAL melaminat, integrand si elemente de MDF. Un CNC este potrivit pentru realizarea de elemente decorative complexe, pe obiecte de dimensiuni mari.

Fluxul activitatii: presupune achizitionarea materiei prime (lemn masiv/ placi PAL sau MDF) si prelucrarea acestora prin intermediul unui CNC. Procesul de rutare: rutarea se refera la deplasarea spindle-ului de-a lungul axelor liniare X, Y, Z. Spindle-ul se invarte cu o unealta inserata in capatul lui, oferind forta rotativa de prelucrare. Materialul este fixat pe masa de taiere pentru a realiza forma specifica a obiectului dorit.

Structura buget Start Up CNC PIATRA, LEMN, FIER

Echipamente Procent
CNC fier, piatra, lemn 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

  • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
  • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
  • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
  • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
  • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
  • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
Proiectul precedentWATERJET PROIECT START UP NATION
Proiectul următorFabrica de covrigi Proiect Start Up Nation