european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

PROIECT START UP NATION CROITORIE

Programul Start Up Nation ofera si in 2020 posibilitatea accesarii fondurilor pentru infiintarea unei societati producatoare de textile, punand la dispozitie suma de 200.000 lei, 100% nerambursabili.
Principala investitie, accesand acest tip de fonduri, este concentrata pe achizitia de echipamente performante pentru procesarea materialelor textile, dintre care reamintim:
∙ echipamente pentru cusut;
∙ echipamente pentru taiat materiale textile;
∙ echipamente pentru calcat materiale textile;
∙ echipamente pentru masura si desen.

Croitorie Start Up Nation

european franchise academy

In functie de dorintele beneficiarului, acesta poate opta fie pentru realizarea produselor de serie mica sau unicat, fie pentru realizarea produselor destinate productiei industriale. Dotarea minima a unui atelier de croitorie poate cuprinde urmatoarele echipamente:

 • masina de cusut ascuns;
 • masina de cusut liniara simpla sau automata;
 • masina cusut nasturi;
 • masina de surfilat;
 • masina de croit;
 • presa pentru termocolat manuala sau automata;
 • masa de croit;
 • masa de calcat cu generator de aburi.

Croitorie Startup Nation

Industria textila este una din cele mai importante industrii nationale, atat in ceea ce priveste acoperirea cererii pentru produse textile de calitate, cat si in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca, intrucat personalul calificat este usor de gasit, iar cu accesarea fondurilor europene este mult mai simplu pentru un antreprenor sa isi infiinteze un atelier de croitorie, cu o investitie minima.

Preferintele vestimentare ale consumatorilor s-au diversificat cu trecerea timpului, acestia acordand o atentie mai mare calitatatii si design-ului produselor textile pe care le achizitioneaza. Asadar aceasta idee de afacere are un potential foarte mare, datorita cererii mari a produselor de exceptie, ce pot fi realizate cu usurinta intr-un atelier de croitorie.

Start-up Nation este destinat finantarii unor afaceri noi lansate de catre antreprenori debutanti in domeniul respectiv.

PROIECT START UP NATION CROITORIE

Esenta afacerii consta in confectionarea si comercializarea articolelor confectionate din orice material textil sau a articolelor pentru decorarea locuintelor. Industria textila este una din cele mai importante industrii nationale, atat in ceea ce priveste acoperirea cererii pentru produse textile de calitate, cat si in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca, intrucat personalul calificat este usor de gasit, iar cu accesarea fondurilor europene este mult mai simplu pentru un antreprenor sa isi infiinteze un atelier de croitorie, cu o investitie minima.

Fluxul activitatii: Dupa contractarea clientilor si stabilirea dimensiunilor si a caracteristicilor produselor ce se doresc realizate, fluxul activitatii de productie presupune achizitionarea materiei prime (material textil) si prelucrarea acestora prin intermediul liniei de productie a articolelor textile.

Structura buget Start Up Nation Croitorie:

 • Linie productie Croitorie (masina industriala de surfilat, masina de cusut industriala, masina de croit etc. ): aprox 80%
 • Consultanta (elaborarea documentatiei specifice, scrierea si depunerea proiectului, implementare si asistenta pe perioada evaluarii si a contractarii) si site web: aprox 10%
 • Salarii/chirie (2 angajati/3 luni): aprox 10 %

Taxa plan de afaceri va include

 • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
 • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
 • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
 • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
 • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
 • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading

Proiectul precedentStart Up Nation Fabrica de Dezinfectanti / Detergent Lichid/
Proiectul următorFabricarea de mancaruri preparate prin start up nation