european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Fabrica de covrigi este un proiect de succes pe programul Start Up Nation 2020. Acest proiect poate acumula maxim de punctaj: 100. Este o afacere de succes la cheie, care realizeaza o gama variata de produse, pentru toate categoriile de consumatori:

 • Covrigi cu mac;
 • Covrigi cu susan;
 • Covrigi cu seminte;
 • Covrigi cu ciocolata;
 • Covrigi cu mar etc.

Fabrica de covrigi Proiect Start Up Nation

Aceasta afacere este usor de demarat, nu necesita investitii initiale mari, echipamentele putand fi achizionate pe proiectul Start Up Nation, iar materia prima fiind foarte accesibila. Aduce profituri in mod rapid pentru oamenii de afaceri dispusi sa intre in acest domeniu, deoarece covrigii se vand in orice perioada, indiferent de sezon si nu au o anumita categorie de consumatori pe care sa o vizeze.
Oportunitatea acestei afaceri este data de cererea foarte mare de covrigi, intrucat majoritatea consumatorilor sunt mereu in graba si vor sa economiseasca timp ori de cate ori se iveste ocazia. Aceasta afacere va continua mai mult ca sigur si in anii urmatori, fara schimbari majore in privinta gusturilor consumatorilor, indifirent de varsta sau conditie sociala.
Nu necesita o investitie foarte mare in promovare, importanta fiind locatia covrigariei. Volumul vanzarilor este puternic influentat de pozitia spatiului comercial, fiind indicata o zona aglomerata a orasului si un spatiu vizibil pentru consumatori. Astfel mirosul imbietor de covrigi calzi va atrage clienti zilnic.

european franchise academy

Fabrica de covrigi Proiect Start Up Nation

Deoarece covrigii se vand in fiecare sezon, investitiile in promovare nu sunt necesare si bucatile vandute vor fi in cantitati mari cu un pret accesibil, o fabrica de covrigi este una dintre cele mai atragatoare oportunitati de afacere de succes din zilele noastre.
Linia de productie pentru fabrica de covrigi are o capacitate de 1250 de covrigi pe ora. Prin proiectul Start Up Nation se pot achizitiona echipamente precum cuptor rotativ, cabinet/dulap de fermentare, mixer spiralat, difuzor volumetric de aluat, modelator de aluat, dospitor intermediar, un set de modelare si un blat de lucru.

Proiect Start Up Nation Covrigi
PROIECT START UP NATION COVRIGI

Fabrica de covrigi Proiect Start Up Nation

Esenta afacerii consta in fabricarea covrigilor, de diferite sortimente (cu sare, cu mac, cu susan etc.). Investitia mica si profitul substantial fac ca afacerea cu covrigi sa fie una dintre cele mai atragatoare oportunitati de afacere.

Fluxul activitatii: se achizitioneaza materiile prime (faina, sare, seminte), se cerne faina pentru afanare si sevelimina impuritatile, se adauga sare si apa la temperatura necesara, se introduc in linia de productie covrigi si se realizeaza produsul finit.

Structura buget Start Up fabrica de covrigi

Echipamente Procent
Linie de productie covrigi (Cuptor rotativ, Cabinet/dulap de fermentare, mixer spiralat,etc. 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

 • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
 • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
 • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
 • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
 • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
 • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
Proiectul precedentCNC FIER / MARMURA / LEMN
Proiectul următorSERVICE AUTO proiect Start Up Nation