european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Fabrica peleti capacitate de 400-500kg/h  – Peletii sunt resturi lemnoase, deshidratate si puternic comprimate, utilizate drept combustibil pentru incalzirea locuintelor, a unor cabane turistice sau in mici fabrici sau ateliere care au nevoie de energie termica. Peletii din lemn au o putere calorica mare si sunt vazuti ca o alternativa ieftina la sistemele bazate pe consumul de electricitate, lemn, carbune sau gaz natural.  Peletii sunt obtinuti prin maruntirea materiei prime, deseurilor (biomasa) in particule, uscarea lor si introducerea in tamburi rotativi prevazute cu orificii pe toata circumferinta (matrite), unde datorita unei forte de compresiune (particulele trec fortat prin matrita), avand ca efect nasterea unor forte de coeziune pe fondul deformarilor plastice, formeaza un produs aglomerat de forma cilindrica cu dimensiuni mici.

Afacere disponibila in programul START UP NATION 2020

Linia include tocatorul de lemne care produce aschiile, moara cu ciocane si moara de peleti. Tocatorul de lemne sfarama bustenii si ramurile, transformandu-le in aschii de lemn, moara cu ciocane va marunti aschiile de lemn in rumegus iar moara de peleti va finaliza procesul  de obtinere de peleti. Masina de ambalat are o capacitate de 50 kg/sac.

european franchise academy

Produsul finit are dimensiunea intra 4-8 mm, in Europa standardele fiind, de regula, de 6 mm.

“Te gandesti cum sa pui pe picioare o afacere profitabila.  Afacere disponibila si prin Programul Start UP Nation “

Echipamentul este potrivit pentru fabricarea peletilor din busteni si ramuri de lemn, atat de esenta tare cat si de esenta moale, din paie, tulpini, stiuleti de porumb. 

Start Up Nation Fabricare Pelet

INFORMATII PRIVIND PROIECTUL FABRICA DE PELETI

 • Hala trebuie sa fie racordata la 380 V, 50 HZ, 3 faze, iar puterea totala a liniei de productie este de 42.2 kw.
 •  Inaltimea maxima a majoritatii echipamentelor ce compun linia de fabricatie este de cca. 2 m, doar silozul de depozitare are cca. 4,5-5 m inaltime. 
 • Hala de productie trebuie sa aiba cel putin 5,2 m inaltime. 
 • Dimensiunile minime ale halei trebuie sa fie de 18x8x5.2m(lungime x latime x inaltime). 
 •  Silozul de depozitat peleti are cca. 1.5x1x1m(L x l x i ).
 •  Linia de productie are nevoie de cel putin 3 persoane, una pentru controlul panoului electric de lucru, o persoana pentru a asigura alimentarea corespuzatoare a morii cu ciocane si una pentru sectiunea de ambalare. 
 • Tocatorul de lemn functioneaza cca.3-4 ore/zi, suficient pentru a asigura necesarul productiei zilnice sau se poate apela la solutia de a-l utiliza 8 ore (realizeaza necesarul pentru doua zile) si o zi pauza. 
 • Sectiunea de ambalare este utilizata in functie de necesar.
 • Conveiorul cu surub are o lungime de 5 m, care alimenteaza automat rumegusul in moara cu peleti, deci nu mai e necesara angajarea unei alte persoane.

SPECIFICATII LINIE PRODUCTIE PELETI

 • Moara pentru sfaramat lemne: productie: 1 tona/h , intrare: 20×20 mm, putere 20 CP, dimensiune aschii finite lemn: 30x 30 mm.
 • Conveior cu banda de descarcare: șungime: 6m.
 • Moara cu ciocane: produce: 600-800kg / h, dimensiunea produsului finit: 3-8mm. 
 • Conveior cu surub: diametru: 219mm, lungime: 2m – se poate controla viteza de alimentare.
 • Moara peleti: produce : 400-500kg / h, peleti: 6-8mm, motor Siemens.
 • Banda transportoare: lungime: 12m, latime: 50cm, rol: transporta peletii in cos.
 • Masina de ambalat – 50 kg / sac.

PROIECT START UP NATION PELETI

Esenta afacerii consta in fabricarea si comercializarea peletilor. Peletii sunt resturi lemnoase, deshidratate si puternic comprimate, utilizate drept combustibil pentru incalzirea locuintelor, a unor cabane turistice sau in mici fabrici sau ateliere care au nevoie de energie termica. Peletii din lemn au o putere calorica mare si sunt vazuti ca o alternativa ieftina la sistemele bazate pe consumul de electricitate, lemn, carbune sau gaz natural. 

Fluxul activitatii: Peletii sunt obtinuti prin maruntirea materiei prime, deseurilor (biomasa) in particule, uscarea lor si introducerea in tamburi rotativi prevazute cu orificii pe toata circumferinta (matrite), unde datorita unei forte de compresiune (particulele trec fortat prin matrita formeaza un produs aglomerat de forma cilindrica cu dimensiuni mici.

Fabrica Peleti prin Programul Start Up Nation

Structura buget Start Up Fabrica Peleti

Echipamente Procent
Linie productie Peleti (tocator lemne, moara cu ciocane, moara de peleti etc. ) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

 • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
 • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
 • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
 • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
 • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
 • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
Proiectul precedentEchipamente Necesare Oricarei Afaceri
Proiectul următorActivitati Foto-video Proiect Start Up Nation