Fabricarea de mancaruri preparate cod CAEN 1085

Aceasta clasa include fabricarea de mancaruri gata pregatite (adica preparate, condimentate si gatite). Aceste mancaruri sunt de obicei ambalate si etichetate pentru a fi revandute. Aceasta clasa nu include mancarurile preparate pentru consumul imediat, ca atare, in restaurante. Pentru a fi considerat un fel de mancare, preparatul trebuie sa contina minimum doua ingrediente distincte (fara condimente) Aceasta clasa include: -fabricarea mancarurilor din carne, inclusiv carne de pasare -fabricarea mancarurilor din peste, inclusiv peste cu cartofi prajiti -fabricarea mancarurilor preparate din legume -fabricarea de pizza congelata sau altfel conservata Aceasta clasa include de asemenea: -fabricarea de specialitati locale si nationale

Deschide-ti propria afacere in domeniul mancarurilor preparate pe programul Start-up Nation 2019. Acest proiect, la cheie, poate acumula 100 de puncte, avand capacitatea de a crea o vasta gama de produse, acoperind atat aria restaurantelor cat si a firmelor de catering.

Fabricarea de mancaruri

Un domeniu in continua schimbare si dezvoltare, domeniul gastronomic este o inglobare de arta, tehnologie si stiinta in vederea prepararii alimentelor pentru consum. Tehnicile si ingredientele de gatit variaza foarte multe in intreaga lume. De la gatirea mancarii la foc deschis la utilizarea sobelor electrice, pana la coacerea in diferite tipuri de cuptoare, gatitul reflecta traditiile si tendintele unice din punct de vedere ecologic, economic si cultural.

Cu o tendinta spre mancarea sanatoasa, vegetariana sau vegana, mancarea preparata are inca un avant spectaculos in Romania datorita timpului limitat pe care oamenii il pot petrece in bucatarie.

Un business cu rata mare de succes avand acoperire pentru intreg anul, in special in perioadele sarbatorilor si a vacantelor, fabricarea mancarurilor preparate se adreseaza persoanelor care indragesc bucataria si sunt interesati de domeniul gastronomic.
Înfiintarea unei unitati de productie de mancaruri preparate este un proces anevoios, avand în vedere investitia necesara, dar si avizele si autorizatiile necesare demararii unei afaceri în domeniul alimentatiei publice.

Utilaje și echipamente specifice

Utilaje mecanice

  • robotul de bucătărie (robot universal). Cu ajutorul acestuia se pot toca diverse produse, așa cum ar fi, în special, carnea și legumele. Suplimentar, robotul universal permite desfășurarea umătoarelor operațiuni:
    • taie legume în diverse forme și dimensiuni;
    • bate albușul și frișca;
    • amestecă toate ingredientele pentru blatul de tort;
    • macină zaharul tos;
    • macină condimentele.

Utilaje termice:

  • sobă de gătit electrică sau pe gaz;
  • cuptoarele electrice, cu gaz sau microunde;
  • grătare;
  • rotisoare;
  • friteuză cu baie de ulei;
  • prăjitorul de pâine;
  • filtre de cafea.

Utilaje frigorifice:

  • congelatoare;
  • figidere;
  • camere frigorifice;
  • mașină pentru preparat gheață.

Alte echipamente:

  • cântarul pentru porționarea produselor mici;
  • cântar pentru recepționarea produselor mari;
  • hote;
  • ustensile de bucătărie (vase, tacâmuri, etc);
  • rastele metalice pentru depozitarea veselei;
  • rafturile pentru depozitarea ustensilelor de lucru;
  • mese cu blaturi de marmură sau inox;
  • mese pentru tranșare;
  • butuc pentru tăierea oaselor;
  • chiuvete pentru spălarea veselei și a ustensilelor de lucru.

Programul Start-up Nation ofera un ajutor considerabil, punand bazele unei astfel de afaceri.