european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Acest tip de afacere poate genera constructii cu preturi extrem de reduse fata de ofertele de pe piata, in jur de 35-45% mai ieftin la constructii civile si industriale. Un beneficiu enorm il reprezinta rapiditatea obtinerii autorizatiilor de constructii, deoarece se poate incadra ca tip de constructie mobila si altfel se elimina birocratia stufoasa si costisitoare. Timpul pentru constructia unei hale industriale/casa din panouri SIP este de o saptamana.

Linie pentru productia de panouri SIP  cu OSB (OSB), GKL, SML, placaj, tabla si materiale similare 

european franchise academy

Linia este semi-automata si este potrivita pentru cei care doresc sa isi dezvolte afacerea in productia de materiale de constructie sau pentru companiile mici de constructii, care doresc sa reduca costul constructiei de case din panouri autoportante si sa inceapa productia proprie de panouri SIP. 

SIP (Structural Insulated Panel) – un produs destinat constructiilor civile si industriale, multi stratificat, cu neopren acoperit pe doua fete cu panouri OSB, lansat inca din 1930 in SUA. O caracteristica principala a SIP-urilor o reprezinta faptul ca sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic. In comparatie cu o casa obisnuita, o casa construita din SIP-uri va necesita aproximativ jumatate din energia necesara incalzirii si racirii pe tot parcursul anului, in majoritatea climatelor. Nu este doar grosimea polistirenului interior care face SIP-urile mai eficiente din punct de vedere energetic, ci este vorba de faptul ca intregul panou este proiectat sa functioneze ca o unitate structurala. Rezistenta termica si rezistenta la fluxul de caldura functioneaza astfel incat rezultatul final sa fie un confort exceptional si o eficienta energetica deosebita. 

Placile de constructie OSB (Placa orientata cu tesatura) sunt placi cu aschii orientate in trei straturi, realizate din copaci conifieri sau foioase. Sunt fabricate din lemn natural si liant rezistent la caldura, sindrilele sunt legate cu o rasina nonformaldehidica iar emisiile de formaldehida sunt limitate la emisiile de lemn natural (<0,03 ppm).

Fabrica Structural Insulated Panel prin Start Up Nation

La construirea caselor A si de clasa superioara, constructia este aleasa din panouri de 174 mm grosime, care sunt incalzite suplimentar cu straturi neoporoase sau din vata minerala din exterior prin suprapunerea articulatiilor. Zidul imobilului de clasa A are 25 cm de neopor, iar peretele casei de clasa A + este de 30 cm din stratul neoforic. Casele certificate AA, A + și A ++ sunt construite in conformitate cu cerintele proiectelor energetice.

Panourile SIP ale cladirii sunt fabricate in hala de productie timp de 2-3 zile , iar casele sunt construite pe un santier in 1-2 saptamani. 

SIP (Structural Insulated Panel) in asamblu, este un proces simplu si clar, care nu necesita munca specializata. Acesta este un produs verde si are eficienta termica excelenta. Panourile SIP sunt folosite in podele, pereti, acoperis, atat pentru constructiile rezidentiale, cat si in constructiile comerciale sau educationale, oferind totodata o eficienta termica ridicata si o amprenta redusa asupra mediului inconjurator.

Start Up Nation

Start Up Nation

Te gandesti cum sa pui pe picioare o afacere profitabila.  Afacere disponibila si prin Programul Start-up Nation  “

SIP (Structural Insulated Panel) in asamblu, este un proces simplu si clar, care nu necesita munca specializata. Acesta este un produs verde si are eficienta termica excelenta. Panourile SIP sunt folosite in podele, pereti, acoperis, atat pentru constructiile rezidentiale, cat si in constructiile comerciale sau educationale, oferind totodata o eficienta termica ridicata si o amprenta redusa asupra mediului inconjurator.

PROIECT START UP NATION SIP STRUCTURAL INSULATED PANEL

Esenta afacerii consta in consta in fabricarea unui produs destinat constructiilor civile si industriale, multi-stratificat, cu neopren acoperit pe doua fete cu panouri OSB. Aceasta afacere este potrivita pentru cei care doresc sa isi dezvolte afacerea in productia de materiale de constructie sau pentru companiile mici de constructii care doresc sa reduca costul constructiei de case din panouri autoportante si sa inceapa productia proprie de panouri SIP.

Fluxul activitatii: Pentru realizarea panourilor SIP este necesara achizitia a doua tipuri de materii prime:

  • Placile de constructie OSB (Placa orientata cu tesatura) sunt placi cu aschii orientate in trei straturi, realizate din copaci conifieri sau foioase. Sunt fabricate din lemn natural si liant rezistent la caldura, iar sindrilele sunt legate cu o rasina nonformaldehidica.  OSB este un material cu proprietati mecanice ridicate, care il fac deosebit de potrivit pentru aplicatii in constructii.
  •  Polistirenul este un material polimeric, slab transparent, amorf sau partial cristalin, termic prelucrabil (termoplastic). 

Linia de productie permite producerea mai multor tipuri si dimensiuni de panouri SIP, in functie de necesitatile clientului.

Structura buget Start Up SIP Structural Insulated Panel

Echipamente Procent
Linie productie SIP (masina pentru aplicarea adezivului si presare, masina pentru taierea panourilor SIP, masina pentru frezarea panourilor SIP etc.) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

  • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
  • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
  • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
  • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
  • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
  • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
REVEDEȚI PREZENTAREA
ECC
Proiectul precedentEchipamente Necesare Oricarei Afaceri
Proiectul următorActivitati Foto-video Proiect Start Up Nation