european franchise academy

Afacere de Succes la Cheie | Si tu poti fi un Antreprenor de Succes prin StartUp Nation

Aspecte legislative Start-up Nation

startup-nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Fabricarea sucurilor de fructe sau legume

Sucurile de fructe sunt o sursa naturala de substante nutritive si sunt in prezent, o parte indispensabila a unei diete sanatoase. Daca vorbim despre fructe, nu ne gandim doar la mere, ci si la alte tipuri de fructe care pot fi transformate in sucuri delicioase: pere, capsuni, zmeura, caise, etc.

european franchise academy

Utilajele liniei de productie de suc confera eficienta in procesarea fructelor si pastreaza calitatile naturale ale acestora. Rezultatul este un suc natural 100%, competitiv pe piata sucurilor naturale.

Te gandesti cum sa pui pe picioare o afacere profitabila. 

START UP NATION

Proiectul este de 100 puncte si confera o rata de succes de 100%.

In procesul de obtinere a sucului de fructe si legume se va folosi drept materie prima: mere, morcovi, sfecla rosie etc. Randamentul in cazul obtinerii sucului din mere este in medie de 75 de litri suc la 100 kg mere, in cazul morcovilor la 100 kg se obtin 45 litri suc si in cazul sfeclei rosii din 100 kg se obtin 50 litri suc. Productia fabricii va fi de 10000 litri de suc pe zi.
Fructele, la sosirea in fabrica se trec printr-un stadiu atent de selectionare, separare a impuritatilor, a eventualelor corpuri straine si a fructelor necorespunzatoare. Concomitent cu procesul de selectionare se realizeaza spalarea fructelor pentru a asigura calitatea produsului final.

Start up Nation afacere de succes proiect Fabricarea Sucurilor

In prima etapa de producere a sucului, fructele sau legumele sunt spalate si atent selectionate, iar apoi desamburate. Dupa finalizarea acestor proceduri se trece la tratamentul de maruntire al produselor. Conform ultimelor tehnologii, maruntirea fructelor precum si toate operatiile ulterioare, se face in atmosfera de abur saturat, in special pentru a opri contactul cu oxigenul prezent in aer, care este principala cauza a oxidarii imediate a bucatilor de fructe. In aceasta faza este adaugat acidul ascorbic (vitamina C) diluat in cantitati controlate in apa, pentru a reduce pierderile caracteristicilor fructului prin oxidare sau ca urmare a tratamentelor termice impuse de procesul tehnologic.

Fructele transformate in fragmente mici, trec printr-un stadiu de incalzire rapida in atmosfera de abur saturat, avand ca efect secundar hidratarea fructelor. In principal se urmareste prin acest proces o detasare facila a cojilor si a pielitelor fructului de pulpa si pregatind terenul pentru extragerea piureului de fruct.

Start up Nation afacere de succes proiect Fabricarea Sucurilor

PROIECT START UP NATION SUCURI NATURALE

sucuri-legume
sucuri-legume

Esenta afacerii consta in productia de sucuri naturale de fructe si legume. Sucurile de fructe si de legume sunt o sursa naturala de substante nutritive si sunt in prezent, o parte indispensabila a unei diete sanatoase. 

Fluxul activitatii: consta in spalarea si tocarea fructelor si a legumelor cu ajutorul sistemului de spalare si tocare. Fructele zdrobite cad direct din zdrobitor in gura de intrare a presei cu banda si prin panza in miscare iese sucul. Pentru a putea pastra mai mult timp sucurile de fructe si legume, acestea trebuie trecute printr-un proces de pasteurizare.

Start up Nation afacere de succes proiect Fabricarea Sucurilor

Structura buget Start Up Fabricarea sucurilor de fructe sau legume

Echipamente Procent
Linie productie Sucuri naturale (sistem de spalare si tocare, presa, pasteurizator etc) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

  • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
  • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
  • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
  • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
  • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
  • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading