european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Fier forjat Proiect Start Up Nation

Un atelier de fier forjat este un proiect de succes pe programul Start Up Nation 2020. Este o afacere de succes la cheie, care realizeaza o gama variata de produse decorative din fier, cum ar fi scari exterioare, porti, garduri, balustrade, scari metalice si gratii ferestre din fier prelucrat.

Fierul forjat este folosit de sute de ani si rezista si astazi datorita caracterului sau maleabil. O importanta caracteristica a fierului forjat este faptul ca poate lua orice forma, iar datorita elegantei si rafinamentului sau, fierul forjat se potriveste in orice ambient.

european franchise academy

Infiintarea unui atelier de fier forjat se poate realiza prin intermediul fondurilor nerambursabile Start Up Nation, presupunand achizitia de utilaje si echipamente destinate productiei de fier forjat.
Reprezinta o idee de afacere cu sanse ridicate de reusita, destinata persoanelor care isi construiesc noi case, care isi delimiteaza proprietatile prin realizarea sau modernizarea gardurilor si pentru cei care doresc sa isi construiasca sau sa isi imbunatateasca designul locuintelor.

Fier forjat Proiect prin Start Up Nation 


Printre cele mai importante echipamente care nu pot lipsi din dotarea unui atelier de fier forjat si care sunt decontabile pe proiectul Start Up Nation, sunt urmatoarele:

 • masina electrica de rasucire,
 • aparat de gravare cu role laminate la rece pentru platbande,
 • aparat de gravare cu role laminate la rece pentru obiecte decorative,presa hidraulica,
 • masina de indoire,
 • masina de forjat la cald, masina de rasucire cu control al programului,
 • masina de rasucire multifunctionala,
 • masina de prelucrare a tuburilor,
 • masina de indoire cu control al modelului,
 • masina din fier metal pentru slefuire, masina de incalzire.

Fier forjat Proiect Start Up Nation

PROIECT START UP NATION FIER FORJAT

Esenta afacerii consta in prelucrarea obiectelor din fier si comercializarea acestora. Fierul are in prezent o utilizare din ce in ce mai ampla, asta datorita capacitatii sale de a imbina in cel mai armonios mod latura practica cu cea decorativa. Desi este un mestesug practicat inca din cele mai vechi timpuri, putini oameni ridica aceasta meserie la nivel de arta.

Fluxul activitatii presupune presupune achizitia materiei prime (fierul). O importanta caracteristica a fierului forjat este faptul ca poate lua orice forma, iar datorita elegantei si rafinamentului sau, fierul forjat se potriveste in orice ambient.Prelucrarea metalului se face prin foc si forja, dupa care este vopsit manual pentru a obtine obiectul dorit. Acest proces tehnologic face ca fierul sa devina suplu si sa capete formele dorite. In acest mod este eliminat carbonul impreuna cu alte impuritati din compozitia sa, iar fierul devine mai dur. Cu ajutorul fierului forjat se pot realiza garduri, porti, balustrade,copertine, grilaje, usi si mobilier.

Structura buget Start Up Linie productie Fier forjat

Echipamente Procent
Pachet de echipamente pentru fabricarea produselor metalice (masina de forjat la cald, masina de rasucire, presa hidraulica, masina de indoire etc. ) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

 • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
 • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
 • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
 • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
 • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
 • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
Proiectul precedentPrint Textil Imprimarea digitala DTG
Proiectul următorPrint digital proiect Start Up Nation