european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Proiect Start Up Nation 

       Tinand cont de faptul ca animalul are nevoie de aceeasi varietate de produse alimentare precum oamenii, fabricarea hranei de animale este un proiect de succes prin programul Start-up Nation 2019. Investitia intr-o fabrica de productie mancare pentru animale de companie poate fi finantata partial sau total prin intermediul unor fonduri structurale nerambursabile, diminuand astfel aportul financiar al beneficiarului.

european franchise academy

      Cand alegem o hrana pentru patrupedul nostru, cel mai important aspect de care trebuie sa tinem cont este ca mancarea sa satisfaca nevoile nutritionale ale animalului. O hrana sanatoasa ofera ingrediente de calitate superioare, in aport corespunzator.  

FABRICARE HRANA ANIMALE – Proiect Start Up Nation            

    Prima investitie pe care antreprenorii interesati de aceasta afacere trebuie sa o ia in considerare este asigurarea spatiului de productie, care se poate realiza in interiorul unei hale industriale. Stiind ca achizitia unei hale de productie poate fi destul de costisitoare, inchirierea unui spatiu este, cu siguranta, o varianta mult mai ieftina, reprezentand o cheltuiala eligibila in cadrul programului Start-up Nation.

Pet Dog Frabricare Hrana Animale

     Pentru a fabrica mancare pentru animale de companie, spatiul de productie trebuie sa fie dotat cu instalatii tehnologice si echipamente pentru obtinerea de hrana uscata sau umeda pentru animale si procesarea materiilor prime, fiind de asemenea o cheltuiala eligibila in cadrul proiectului.

FABRICARE HRANA ANIMALE

     In cadrul proiectului Start-up Nation se pot achizitiona utilaje si echipamente necesare precum extruder, cuptor pe gaz, roler pentru mixarea produselor cu grasime animala si aditivi, racitor, instalatie de pulverizat grasime animala, sistem de macinare, cantarire si mixare a ingredientelor, statie de dedurizare a apei, masina pentru dozat si ambalat mancarea, buncare pentru stocarea produselor finite obtinute etc.

     Infiintarea unei linii tehnologice pentru fabricarea hranei de animale de companie necesita si alte cheltuieli cum ar fi realizarea unui site de prezentare a produselor realizate, dar si achizitia unei autoutilitare pentru aprovizionarea cu materii prime sau livrarea catre magazinele partenere.

Structura buget Start Up PRODUCTIE- Hrana animale:

Echipamente Procent
Linie productie Hrana animale (mixer, extruder, cuptor, linie de aromatizare, transporator pentru racire etc. ): 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

  • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
  • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
  • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
  • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
  • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
  • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
Proiectul precedentRulota cofetarie / patiserie Proiect Start Up Nation
Proiectul următorPrint Textil Imprimarea digitala DTG