• Camera Europeană de Comerț, Industrie și Franciza

FrancizareAfacere

francizare
Client

Orice IMM

Francizare = Notorietate

Permite afacerilor profitabile să se extindă

Categorie

Afaceri la cheie

Extindere internațională

Reprezentâm franciza dvs. în întreaga lume

Consultanță Juridică

24/7 Franchise Smart Support - Asistenta Continua

Ce inseamna francizarea afacerii.

Francizarea este un model care permite afacerilor profitabile să se extindă. Practic, dacă ar fi să sintetizăm într-o manieră mai simplistă, am putea afirmă că este o modalitate de a întări un brand și de a-l extinde pe banii altora. Francizele au fost supranumite drept „afaceri la cheie” sau „afaceri clonate” , aceste definiții explicând, într-o anumită manieră, cum funcționează ele.

Francizarea reprezintă elaborarea de metodologii și strategii menite să replice, într-o manieră corectă și în concordanță cu prevederile legale, modelul de succes al afacerii respective. Este vital că francizatii să beneficieze de un pachet de franciză întocmit cu acuratețe, prin care să se regăsească rețeta de succes a acelui business, astfel încât investițiile lor de natură materială și umană să fie generatoare de profit.

Franciza se bazează pe o relație contractuală între francizor și francizații locali, care sunt responsabili pentru gestionarea independentă a afacerilor lor pentru a atinge standardele de marcă stabilite de francizor. Francizorii de succes oferă francizaților lor sisteme de afaceri dovedite, necesare pentru ca aceștia să își dezvolte și să-și gestioneze afacerile.

Într-o franciză, francizorul acordă licențe, denumirea comercială (marca sa) și metodele sale de operare în franciză (sistemul său de a face afaceri) francizaților săi. Francizatul operează și își gestionează în mod independent afacerea în conformitate cu termenii contractului său (Acordul de franciză) cu francizorul.

 • Documentul de dezvăluire de informații
 • Manualele de franciza
 • Manual privind alegerea locatiei
 • Contractul de franciza
 • Consultanta ulterioara
 • Promovarea afacerii
Căutați o abordare profesională și servicii de calitate?

Valoarea experienței - francizare CECIF

Consultanță de franciză end-to-end pentru a vă dezvolta afacerea

Trecerea la franciză este ca și cum ai începe o afacere complet nouă. Este nevoie de o investiție mare, un nou model de afaceri și o mentalitate diferită. Serviciile noastre de planificare strategică încep cu o evaluare completă pentru a vă ajuta să înțelegeți unde vă aflați, unde trebuie să mergeți și cum puteți ajunge acolo. Apoi lucrăm alături de dumneavoastră pentru a dezvolta și executa un plan de acțiune detaliat pentru a ne asigura că afacerea dvs. este pregătită pentru franciză. Angajamentul CECIF față de clienții noștri este de a dezvolta sisteme de franciză care să le depășească în mod eficient obiectivele și să îmbunătățească performanța francizaților. Pentru noii francizori, ghidăm proprietarii de afaceri prin fiecare pas al dezvoltării unui sistem de franciză de succes:

Pentru francizorii consacrați, ne bazăm pe succes cu servicii care includ:

 • Strategii de expansiune și sprijin intern și internațional pentru sistemul de franciză
 • Managementul si implementarea programului de recrutare si extindere a francizatilor
 • Evaluarea și dezvoltarea strategiilor de schimbare pentru procesele și procedurile interne de vânzare în franciză
 • Revizuirea organizației și a suportului operațional
 • Evaluări comune de angajare și răspundere indirectă
 • Îmbunătățiri ale relațiilor cu francizați
 • Servicii de asistență în litigiu și experți

Extinderea pe noi piețe internaționale prezintă un set unic de provocări pentru francizori. Fie că sunteți o franciză consacrată care vine pentru prima dată în România, sau un brand românesc care dorește să se dezvolte în străinătate, noi vă ajutăm să vă localizați afacerea și să îndepliniți cerințele internaționale, astfel încât să vă puteți atinge obiectivele de afaceri. Franciza s-a dovedit a fi un aranjament de afaceri foarte eficient atunci când vine vorba de explorarea de noi piețe, în special de expansiune globală. Beneficiile sunt localizarea, optimizarea riscurilor, partajarea tehnologiei, reducerea sarcinii de capital, o sinergie de experiență și expertiză reciprocă, cotă de piață mai mare, o mai bună penetrare pe piață, integrare verticală și orizontală etc. Cunoașteți beneficiile, dar știți și că există sunt dificultăți atunci când porniți să vă francizați afacerea.

Francizare - Afacere - întrebări frecvente
Ați dori să vă extindeți marca la nivel global? Dacă sunteți proprietarul unui brand care dorește să se extindă la nivel global, există multe aspecte de luat în considerare înainte de a vă porni în această călătorie interesantă, dar complexă. De-a lungul anilor, am lucrat cu multe mărci și, învățând din ceea ce a funcționat și ce nu a funcționat, încercăm întotdeauna să ne ajutăm clienții să aibă cele mai bune șanse de succes. Împreună, vom înțelege unde vă aflați, unde doriți să fiți și cum vă putem ajuta să ajungeți acolo în cel mai realist, rentabil și eficient în timp posibil. În cele mai multe cazuri, odată identificate, o mare parte din munca de pregătire necesară, puteți fi efectuată de dvs. și de echipa dvs. (cu îndrumarea noastră pe parcurs).
Nu există o formulă exactă de utilizat pentru această întrebare importantă, dar complexă. Depinde de multe aspecte care se referă la afacerea dvs.: pe ce piață doriți să intrați, segmentul de afaceri, concurența locală, modelarea financiară, rentabilitatea investiției, economia unitară etc.
Avem o rețea dovedită în întreaga lume. Dar suntem specializați în Europa, SUA, Asia, Orientul Mijlociu Africa de Nord (MENA), Australia și Noua Zeelandă.
Căutați o abordare profesională și servicii de calitate?

Faceți o diferență cu echipa de experți

În serviciile de consultanță în franciză, vă ajutăm să definiți strategiile cheie, să pregătiți previziunile financiare, să vă asistăm în căutarea partenerilor de franciză, să redactăm contractele legale de franciză, să concepeți și să dezvoltați manualele operationale și să definiți procesele de audit. Pe scurt, CECIF vă poate ajuta să vă francizați afacerea într-o manieră planificată și profesională.

HAI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNA
francizare afacere franciza
Faceți cunoștință cu echipa noastră

Suntem o echipă de profesioniști

Echipa CECIF poate oferi îndrumări pentru dezvoltarea unui sistem de franciză de succes și durabil.

OBȚINE SFATURI STRATEGICE
 Ariana Cosmina francizare afacere franciza

Ariana Cosmina Anton

Consultant International Expert Francizare

Ariana este Presedintele Camerei Europene de Comert, Industrie si Franciza, în prezent fie lucrează cu sau reprezintă un număr semnificativ de francizori emergenti, în aproape fiecare segment al categoriei de franciză din Romania și din întreaga lume. Ariana are peste 20 de ani de acivitate solida in domeniul francizei si in domeniul managementului de proiect. Pe langa studiile din Romania, are un MBA (International Business & Management) obtinut in SUA si o diploma de expert in franciza, ceea ce o acrediteaza ca specialist in domeniul consultantei de business in franchising. A francizat peste 15% din piata romaneasca de profil.

 Claudiufrancizare afacere franciza

Claudiu Alexiu

Consultant International Expert Francizare

Franchise Business Coach at Planet Fitness World Headquarters. Claudiu și-a cumpărat și a vândut propriile sale francize și înțelege procesul și stresul implicat atunci când caută răspunsuri la întrebări. Vasta sa experiență în franciză este un atu pe care îl puteți folosi în timp ce vă depuneți diligența necesară pentru a decide conceptul potrivit pentru dvs. Claudiu a dobândit cunoștințele și experiența necesare pentru a asista în procesul de identificare a oportunității perfecte pentru cei care doresc să dețină o afacere în franciză.

 Anton francizare afacere franciza

Costin Anton

Franchise Legal Advisor

Costin detine un MBA Business Strategy Certification si este specializat in Dreptul Afacerilor, Drept Comercial, Protectia Intelectuala si in Franciza. Indiferent dacă vă gândiți să cumpărați o franciză sau să vă confruntați cu o dispută cu francizorul dvs., trebuie să vă bazați pe sfatul unui Legal Advisor cu experiență. Așa cum deținerea unei francize este unică față de deținerea unei afaceri independente, problemele juridice ale francizei sunt unice față de cele din orice alt domeniu al dreptului. Contractele de franciză sunt contracte complexe cu multe prevederi care nu apar în alte tipuri de contracte. Pentru a înțelege totul și pentru a vă asigura că luați decizii informate, aveți nevoie de un Legal Advisor de franciză cu experiență de partea dvs.

Căutați o abordare profesională și servicii de calitate?