european franchise academy

Aspecte legislative Startup Nation

Cadrul de reglementare pentru derularea ediției din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 sin 2020) de modificare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.

Descarca LEGEA

PROIECT START UP NATION PRODUCTIE FRUCTE CONFIATE

Deschide-ti propria afacere in domeniul fructelor confiate prin programul Start-up Nation 2020. Acest proiect, la cheie, poate acumula 100 de puncte, avand capacitatea de a crea o vasta gama de produse (portocale, mere, curmale etc).

Un business adresat in special celor din zona rurala care pot achizitiona mai simplu si la un pret mai bun materia prima. Acest tip de afacere nu necesita o investitie personala masiva la inceput de drum, linia de productie pentru fructe confiate putand fi achizitionata prin programul Start-up Nation.

Fructele confiate sunt utilizate in retete, atat in deserturi cat si in specialitati gastronomice si sunt denumite uneori fructe glace, care au fost conservate printr-o serie  de pasi in siropul de zahar dens. Dupa ce fructul a absorbit cat mai mult zahar posibil, este lasat sa se usuce complet si este apoi ambalat in recipient, uscate, pentru depozitare. Continutul ridicat de zahar ii permite sa se mentina pe o perioada nedeterminata in conditiile potrivite.

european franchise academy

Fructe confiate proiecte Start Up Nation

Linia de productie pentru realizarea fructelor confiate cuprinde un uscator de fructe cu o capacitate de incarcare de 45-50 kg fructe/sarja, un utilaj de curatare si manipulare mere cu o capacitate de procesare de 70 kg/ ora, un utilaj de curatare, feliere, cubuire cu o capacitate de procesare de 80-120 kg/ora si un utilaj de impachetare in vid cu o capacitate de impachetare de circa 70 kg/ ora.

Finantarea unui proiect ce urmareste crearea unei linii de uscare a fructelor si a legumelor este posibila prin intermediul fondurilor europene sau nationale.

Avantajele unei afaceri cu fructe confiate

 • pret de vanzare foarte mare,
 • produsul  rezista foarte mult timp,
 • procesul de uscare cu aparat este usor si accesibil oricui,
 • este un produs foarte sanatos, tot mai cautat de consumatori,
 • investitia redusa in materia prima,
 • amortizarea investitiei in aparatul de uscare poate fi rapida.

Fructele confiate sunt un aliment tot mai cautat in ultimii ani pentru proprietatile lor nutritive si beneficiile pentru sanatate. Iar piata de desfacere este tot mai mare, de la magazine online specializate, la farmaciile naturiste care includ aceste produse in oferta lor. 

PROIECT START UP NATION FRUCTE CONFIATE

Esenta afacerii consta in consta in productia de fructe si legume deshidratate(uscate). Un business adresat in special celor din zona rurala care pot achizitiona la un pret mai bun materia prima.

Fluxul activitatii presupune achizitionarea materiei prime (fructe si legume) si prelucrarea acestora prin intermediul liniei de productie. Fructele si legume se sorteaza, se spala, se curata si se feliaza, inainte de a fi uscate/deshidratate. Uscare-deshidratare este etapa unde produsul intra sub forma de semifabricat si iese sub forma de produs finit.

Structura buget Start Up Nation Fructe Confiate

Echipamente Procent
Linie productie Fructe confiate (uscator fructe, utilaj de curatare, utilaj de feliere, utilaj de impachetare cu vid etc. ) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

 • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
 • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
 • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
 • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
 • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
 • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
Proiectul precedentTAMPLARIE proiect Start Up Nation
Proiectul următorCabina foto ideal pentru evenimentul tau