• Camera Europeană de Comerț, Industrie și Franciză

Înființarea unei întreprinderi Start-Up

Înființarea unei întreprinderi start-up

Dacă doriți să înființați o întreprindere nouă sau să vă extindeți afacerea în altă țară din UE, trebuie să cunoașteți normele naționale privind înregistrarea întreprinderilor. Puteți beneficia de sprijin pentru a crea, dezvolta și extinde o întreprindere, în special pentru a găsi investitori și oportunități de finanțare. Dacă tocmai ați înființat sau intenționați să înființați o întreprindere, puteți participa la programul de schimb Erasmus pentru tinerii antreprenori. Acesta vă permite să petreceți o perioadă de timp în altă țară din UE pentru a munci alături de un antreprenor cu vechime și pentru a învăța din experiența sa.

Ca cetățean al UE aveți dreptul:

  • să înființați o întreprindere (chiar și unipersonală) în orice țară din UE, precum și în Islanda, Norvegia sau Liechtenstein
  • să deschideți în altă țară din UE o filială/sucursală a unei întreprinderi deja înregistrate în UE.
infiintarea unei intreprinderi

Erasmus pentru tinerii antreprenori

Pentru a înființa o societate europeană trebuie să îndepliniți toate condițiile următoare:

Programul, finanțat parțial de UE, vă permite să petreceți o perioadă de timp în altă țară din UE pentru a munci alături de un antreprenor cu vechime și pentru a învăța din experiența sa. Atenție! Acesta este un program de schimb, nu un loc de muncă remunerat. Dacă doriți să participați, trebuie să demonstrați că sunteți motivat și că aveți intenția fermă de a înființa o întreprindere. Va trebui să prezentați o idee solidă, inclusiv un plan realist de afaceri. Trebuie, de asemenea, să fiți în măsură să suplimentați sprijinul oferit de program cu propriile fonduri pentru a vă acoperi costurile de călătorie și de ședere în străinătate. Vă puteți depune candidatura și dacă v-ați început activitatea cu mai puțin de 3 ani în urmă. Trebuie să aveți peste 18 ani și să fi fost rezident al unei țări din UE sau al unei țări participante la acordul COSME în ultimele 180 de zile..

Programul durează între 1 și 6 luni. Deși vă recomandăm să urmați programul fără întrerupere, aveți posibilitatea de a împărți această perioadă în mai multe părți, atâta timp cât schimbul se finalizează în termen de 12 luni de la data începerii.

Dacă sunteți antreprenor de succes sau proprietar al unei întreprinderi mici, ați putea fi eligibil pentru a găzdui un nou antreprenor. Avantajele sunt multiple:

  • Colaborarea cu un tânăr antreprenor motivat poate fi o sursă de idei inovatoare și de noi competențe și cunoștințe pentru activitatea dumneavoastră.
  • Veți avea posibilitatea de a afla mai multe despre piețele externe, iar acest lucru ar putea duce la extinderea oportunităților de afaceri și la implicarea în activități transfrontaliere.
  • Programul v-ar putea oferi șansa de a vă îmbunătăți cunoștințele lingvistice.