european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Linie automata productie capsule de cafea, ceai, ciocolata calda 

Masina automata de umplere a capsulelor Nespresso, Lavazza Blue

european franchise academy

Aceasta linie de productie este complet automata si multifunctionala special conceputa pentru produse de cafea (compatibile cu capsule de cafea Nespresso, capsule Kcup, capsule Lavazza Blue sau alte tipuri de produse pe baza de pulbere, cum ar fi pulbere de ceai, ciocolata calda, pudra de cacao etc.) care trebuie umplute si sigilate. Linia de productie este dotata cu componente electrice si pneumatice de renume mondial. 

Pret estimativ de productie capsule cafea compatibile cu Nespresso, Lavazza Blue

Exemplu

 • Nespresso cup : 37.0 mm diametru 
 • Cafea Lavazza – 30lei/kg 
 • Cafea/capsula- 6g = 0,18 lei
 • Capsula + folie capac +logo 1 culoare = 0,12lei

Pret total = 0,30 lei/capsula

Consumul pe categorii de varsta

 • 28% dintre romanii care beau cafea au intre 35 si 44 de ani, 27% au intre 25 si 34 de ani, 19% sunt cu varste cuprinse intre 45 si 54 de ani, 15% au intre 18 si 24 de ani, iar restul de 11% au varste cuprinse intre 55 si 65 de ani.
 • Conform Euromonitor, 60% din valoarea cafelei consumate este cafea naturala (din care 90% macinata şi 10% boabe), restul fiind consumat ca şi cafea instant.

Cafeaua ocupa de departe cea mai mare felie din randul bauturilor calde in Romania, iar specialistii organizatiei spun ca, intrucat aceasta bautura este cel mai des consumata in context de socializare si relaxare, vanzarile domeniului (deopotriva ca volum si valoare) au fost stimulate de revenirea economiei si de cresterea increderii consumatorilor romani. 

Proiect Start Up Nation Productie Capsule Cafea/ceai
Proiect Start Up Nation Productie Capsule Cafea/ceai

“Viata e prea scurta pentru o cafea proasta (Anonim)”

 

PROIECT START UP NATION PRODUCTIE CAPSULE CAFEA/CEAI

Esenta afacerii consta in fabricarea unei game diversificate de produse destinate consumului iubitorilor de cafea si ceai. Aceasta idee de afacere reprezinta un succes, intrucat tot mai multe persoane sunt mereu grabite si nu mai au timpul si rabdarea sa prepare un espresso traditional ce presupune parcurgerea mai mulor pasi pana la bautura din ceasca sau pentru prepararea si infuzarea unei cani de ceai.

Fluxul activitatii: in prima etapa se incarcarea cuva si filtrele, se preseaza filtrele si se umple cu cafea macinata, se preseaza cafeaua si se amesteca rezervorului. La sfarsitul tuturor etapelor de productie, capsulele cad automat.

Proiect Start Up Nation Productie Capsule Cafea/ceai
PROIECT START UP NATION PRODUCTIE CAPSULE CAFEA/CEAI

Structura buget Start Up PRODUCTIE CAPSULE CAFEA/CEAI:

Echipamente Procent
Linie productie Cafea si Ceai (compresor de aer, generator de azot si uscator de aer, dispozitiv de transport cafea macinata, cu surub, aspirare cu vacuum a capsulelor finite etc.) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%
Proiect Start Up Nation Productie Capsule Cafea/ceai
PROIECT START UP NATION PRODUCTIE CAPSULE CAFEA/CEAI
Linie fabricarie Hala productie Produs finit
Linie Productie Capsule-Ceai Linie Productie Capsule-Ceai Linie Productie Capsule-Ceai

Taxa plan de afaceri va include

 • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
 • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
 • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
 • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
 • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
 • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading