european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Infiintarea unei brutarii prin intermediul fondurilor nerambursabile prin programul start up nation poate reprezenta un succes, daca accentul este pus inca de la inceput pe diversificarea gamei de sortimente, in functie de cerintele pietei. Acest lucru este, totodata, in avantajul antreprenorului, avand in vedere ca produsele simple de panificatie (franzela) sunt si cele mai ieftine, astfel ca orientarea catre produse superioare ar asigura si o crestere importanta a veniturilor si in consecinta a profitului.

Linie completa brutarie start up nation

european franchise academy

Deschiderea unei brutarii poate fi o idee de afacere profitabila, intrucat  statisticile arata ca Romania este una din tarile fruntase in UE in ceea ce priveste consumul de paine, cu un consum lunar de aproximativ 8 kg pe cap de locuitor. Fie ca alegeti sa va deschideti o afacere de tip brutarie traditionala, fie ca alegeti una de tip brutarie artizanala, gama de echipamente prezentata va permite acest lucru.

Pentru buna desfasurare a activitatii e nevoie de un spatiu de minim 80 mp, racordat la utilitati (apa, canalizare, curent electric si gaze). Locul in care este amplasata afacerea este important doar pentru mini-brutariile care isi propun sa vanda produsele direct consumatorilor finali. Diferenta fata de covrigarii este ca aceste mini-brutarii pot avea vanzari bune chiar daca nu au un amplasament ultracentral, ci sunt localizate in anumite centre comerciale de cartier. In cazul brutariilor care aleg sa vanda marfa unor magazine, amplasamentul brutariei nu are nicio importanta.

CUM SA ÎNFIINTEZI O BRUTARIE CU FONDURI NERAMBURSABILE ÎN 2020 PRIN START UP NATION

Nu uitati faptul ca singura promovare de care o brutarie are nevoie este cea reprezentata de calitatea produselor. O paine proaspata si sanatoasa se cunoaste dupa gust, consistenta si miros. Oferiti calitate la preturi corecte si veti descoperi o afacere care va inregistra profit pe o perioada de timp indelungata.

Proiect Start Up Nation Brutarie
Proiect Start Up Nation Brutarie

ECHIPAMENTE START UP NATION PROGRAM

  • CUPTOR ROTATIV: Sistem de ardere pe gaz, Invelis exterior din otel inoxidabil, platforma rotativa, capacitate de incalzire 32.000 Kcal, sistem de abur tip cascada, nivel de caldura maxim 350 ° C.
  • CABINETUL DE FERMENTARE: Unitatea de Climatizare, umiditate:% 60 RH /% 95 RH, temperatura de incalzire: +20 ºC / + 50 ºC, putere electrica: 6,5 Kw, 380 V, 50 Hz, capacitate 2 carucioare.
  • MIXER SPIRALAT: Capacitate 80 kg de aluat, sistem de cupe fixe, timpul de amestecare este mai scurt decat la masinile traditionale de malaxare a aluatului.
  • DIVIZOR VOLUMETRIC DE ALUAT: Capacitate de taiere a aluatului de la 150 gr la 600 gr, diametrul pistonului 110 mm, rezervor de capacitate de 60 kg, decuparea aluatului se face cu sistem de vid (tambur de taiere si piston de aspiratie).
  • MODELATOR DE ALUAT: Capacitate de laminare de la 150 gr la 900 gr, capacitate 2000 buc pe ora.
  • DOSPITOR INTERMEDIAR: Dospitorul are 154 cupe, dimensiunile fiecarei cupe sunt de 16×16 cm, fiecare linie are 7 cupe, in total sunt 22 de linii si 1 piesa suplimentara pentru piesele de schimb. 
  • MODELARE : Se folosesc 4 piese non-adezive, certificate pentru procesarea produselor alimentare
  • CERNATOR FAINA: aerarea fainii, departarea impuritatilor. Aerarea faini are ca rezultat favorizarea reactiilor de oxidare in faina, ”albirea fainii” si obtinerea unui produs finit cu un miez mai deschis la culoare.

Linie Completa Brutarie PROIECT START UP NATION 

Oricat de mic ar fi bugetul nostru, pentru produsele de brutarie se gasesc fonduri intotdeauna.

Proiect Startup Nation Brutarie 2020
PROIECT START UP NATION BRUTARIE

Structura buget Start Up PRODUCTIE BRUTARIE

Echipamente Procent
Linie productie brutarie (cuptor rotativ, cabinet de fermentare, mixer spiralat, dospitor etc. 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading