• Camera Europeană de Comerț, Industrie și Franciză

Proiect Start-up Nation linie productie sucuri naturale

Linie productie sucuri naturale

EFICIENT—SIGUR— 100% NATURAL

(Linie completa)

Proiect Fonduri Europene / Start-up Nation

Sucurile de fructe sunt o sursă naturală de substanţe nutritive şi sunt în prezent, o parte indispensabilă a unei diete sănătoase.

Utilajele liniei de producţie de suc conferă eficienţă în procesarea fructelor şi păstrează calităţile naturale ale acestora .Rezultatul este un suc natural 100%, competitiv pe piaţa sucurilor naturale.

Categorie proiect:
 • Productie
Eligibil:
 • Fonduri Europene, Granturi, Programe start-up

Linie sucuri naturale

În procesul de obţinere a sucului de fructe si legume se va folosi drept materie primă: mere, morcovi şi sfeclă roşie. Randamentul în cazul obţinerii sucului din mere este în medie de 75 de litri suc la 100 kg mere, iar în cazul morcovilor la 100 kg se obţine 45 litri suc şi în cazul sfeclei roşii din 100 kg se obţine 50 litri suc. Producţia fabricii va fi de 10000 litri de suc pe zi. Fructele, la sosirea în fabrică se trec printr-un stadiu atent de selecţionare, separare a impurităţilor, a eventualelor corpuri străine şi a fructelor necorespunzătoare. Concomitent cu procesul de selecţionare se realizează spălarea fructelor pentru a asigura calitatea produsului final.

Fructele spălate și selecţionate, trebuie desâmburate, înainte de tratamentul de mărunţire al acestora. Conform ultimelor tehnologii mărunțirea fructelor precum şi toate operaţiile ulterioare, se face în atmosferă de abur saturat, în special pentru a opri contactul cu oxigenul prezent în aer, care este principala cauză a oxidării imediate a bucăţilor de fructe. În această fază este adăugat acidul ascorbic (vitamina C) diluat în cantităţi controlate în apă, pentru a reduce pierderile caracteristicilor fructului prin oxidare sau ca urmare a tratamentelor termice impuse de procesul tehnologic.

Linie sucuri naturale cuprinde urmatoarele utilaje:

 • LINIE DE SPALARE FRUCTE:Spălarea are rolul de a elimina impurităţile (pământ, praf, nisip), de a reduce într-o măsură cât mai mare reziduul de pesticide şi microflora epifită. S-a demonstrat că o bună spălare are o eficienţă asemănătoare cu tratarea termică la 100oC timp de 2-5 minute.
 • TOCATOAREA DE FRUCTE:Tocătoarea de fructe este ideală pentru a toca eficient fructele, nici prea grosier, nici prea fin, exact mărimea potrivită pentru a va garanta un randament maxim la producerea sucului şi fermentare rapidă la măcinare.
 • POMPA PENTRU FRUCTE TOCATE :Pompa este prevăzută cu pâlnie de încărcare, rotor eliptic şi regulator de frecvenţă. Pompa este confecţionată în întregime din oţel inoxidabil.
 • PRESA PNEUMATICA:Presa pneumatică pentru fructe este echipată cu un sistem special de drenaj care permite o presare eficientă, putându-se utiliza pentru orice tip de fructe.
 • FILTRU DE AUTOCURATARE:Filtrul de auto-curăţare este utilizat pentru a filtra sucul obţinut după presarea fructelor.
 • RECIPIENTE COLECTARE SUC:Recipientele pentru colectarea sucului sunt confecţionate în întregime din oţel inoxidabil.
 • DISPOZITIV PASTEURIZARE :Dupa ce s-a obtinut sucul de mere sau alte fructe, acesta trebuie trecut printr-un proces de pasteurizare pentru a putea pastra sucul mai mult timp. Pasteurizatorul cu schimbător tubular de căldură este din oţel inoxidabil.
 • MASINA DE IMBUTELIAT SUC IN AMBALAJE BAG-IN-BOX:Masina de îmbuteliat suc în ambalaje bag in box este semiautomată/li>
 • MASINA DE IMBUTELIAT SUC IN STICLE:Maşina de îmbuteliat suc în sticle este confecţionată din oţel inoxidabil şi are următoarele caractertistici:dispozitivul este montat pe 4 roţi pivotante - este prevăzut cu 6 sau 12 diuze de umplere - plasarea sticlelor în diuzele de umplere se efectuează manual

Consumabile recomandate

Cutii-Bag-in-Box
Pungi si Cutii Bag in Box
Proiect Start-up Nation

Pentru imbutelierea sucului de fructe va recomandam utilizarea pungilor bag in box. Puteti opta pentru pungi bag in box din polietilena cu un strat de folie metalica la suprafata sau din folie EVOH. Sunt foarte utile atat pentru imbutelierea sucurilor, cat si pentru transportarea si depozitarea acestora. Pungile sunt realizate in asa fel incat sa protejeze sucul impotriva oxidarii. Pungile, la randul lor, pot fi depozitate in cutiile bag in box care sunt cutii cu rezistenta ridicata, ideale pentru comercializarea sucurilor naturale.

Cutie bag-in-box
Proiect Start-up Nation

Cutie cu rezistenta ridicata. Se foloseste impreuna cu punga bag-in-box metalizata sau EVOH. Ideala pentru comercializarea sucurilor naturale. Pot avea diferite litraje si pot fi imprimate sau albe.

Punga-bag-in-box
Caracteristici Punga bag-in-box
Proiect Start-up Nation

Punga speciala din polietilena de uz alimentar, cu un strat de folie metalica, destinata imbutelierii, transportului si depozitarii vinul sau a sucului. Este o alternativa din ce in ce mai cautata, inlocuind, cu succes si costuri reduse, recipientii tip PET.

Peretii pungii sunt o bariera eficienta impotriva oxigenului, vinul sau sucul astfel imbuteliate fiind protejate impotriva oxidarii. Pungile pot avea capacitati de 2, 3, 5, 10 si 20 litri.

Caracteristici Punga bag-in-box
Proiect Start-up Nation

Punga speciala din polietilena de uz alimentar, cu un strat de folie EVOH (Ethylene vinyl alcohol), destinata imbutelierii, transportului si depozitarii sucului de fructe. Este o alternativa din ce in ce mai cautata, inlocuind, cu succes si costuri reduse, recipientii tip PET.

Peretii pungii sunt o bariera eficienta impotriva oxigenului, sucul astfel imbuteliat fiind protejat impotriva oxidarii. Aceste pungi se pot utiliza si la imbutelierea vinului sau a apei. Pungile pot avea capacitati de 10 litri.

Sunteți interesat de acest proiect?