european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

PROIECT START UP NATION PRINT DIGITAL

Printul digital are ca scop imprimarea unor imagini digitale pe o varietate mare de materiale. Se refera, de obicei, la tiparirea profesionala, de mici dimensiuni, utilizand imrpimante cu laser sau cu jet de cerneala. Permite, de asemenea, imprimarea la cerere datorita timpului scurt de executie.

In imprimarea UV, punctul de cerneala este asezat pe partea superioara a suportului, deoarece cernelurile UV se usuca imediat cand sunt expuse la lumina UV. Acest lucru da posibilitatea imprimarii pe aproape orice material (plastic, sticla, lemn, metal). Chiar mai bine, imprimarea UV emite compusi organici mai putin volatile si nu produce miros.

european franchise academy

Print digital proiect Start Up Nation

Detaliile tehnice ale imprimantei UV:

–          Functia LED-UV/ lampa UV;

–          Putere UV 100W;

–          Durata de viata a lampii UV este de 50 000 de ore;

–          Lungimea de unda a luminii UV 390 – 400 nm;

–          Puterea luminii 500 mw/w;

–          Reglare automata a temperaturii cuprinsa intre 25 si 30 grade C;

–          Software de control FocusRIP – UV Ultra RIP;

–          Precizia in situatia unei suprapuneri este mai mica de 0.1 mm;

–          Dimensiuni maxime de imprimare 2500 mm + 1300 mm;

–          Directia de imprimare unidirection/ bidirection;

–          Viteza de imprimare 12 – 25 mp/ora;

–          Maxima rezolutie de imprimare 5760 dpi * 2880 dpi;

–          Volumul de cerneala 2500 ml;

–          Putere de lucru 110 – 220 V, 50 – 60 Hz, 75 W;

–          Dimensiunea imprimantei 370 cm * 175 cm * 115 cm;

Print digital proiect Start Up Nation

Imprimarea DTG este un proces de imprimare pe textile utilizand o tehnologie de jet de cerneala specializata. Aceste imprimante tin imbracamintea intr-o pozitie fixa si folosesc cerneluri de specialitate, care sunt aplicate pe textile direct de capul de imprimare si sunt absorbite de fibrele impracamintei.

Detaliile tehnice ale imprimantei DTG:

–          Detectarea automata a inaltimii;

–          Marima maxima de printare: 60*90 cm;

–          Directie de printare: Smart bi-directional;

–          Viteza de printare: aproximativ 180 de secunde pentru 720 * 720 dpi, 400 mm * 600 mm;

–          Rezolutie maxima de printare 2880 * 2880 dpi.

PROIECT START UP NATION PRINT DIGITAL

Esenta afacerii are ca scop imprimarea unor imagini digitale pe o varietate mare de materiale, folosind tehnologia LED UV pe orice material cu suprafata plana in scopul obtinerii de produse noi si personalizate. Se refera, de obicei, la tiparirea profesionala, de mici dimensiuni, utilizand imrpimante cu laser sau cu jet de cerneala. 

Fluxul activitatii presupune achizitionarea materialelor ce urmeaza a fi printate, prelucrarea pe calculator a imaginilor ce vor fi plasate pe materiale, fixarea pe pozitie a materialelor si inceperea procesului de printare. Spre deosebire de cernelurile pe baza de apa sau pe baza de solvent, cernelurile activabile UV se usuca mult mai rapid, permitand viteze mult mai mari decat la alte echipamente clasice, sunt versatile si printeaza pe orice tip de material rigid (piatra naturala, metal, sticla, lemn, plastic) cu o grosime de pana la 50 de mm. 

Structura buget Start Up Print digital

Echipamente Procent
Imprimanta uv 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

  • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
  • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
  • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
  • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
  • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
  • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
Proiectul precedentFier forjat Proiect Start Up Nation
Proiectul următorWATERJET PROIECT START UP NATION