Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Print Textil Imprimarea digitala DTG

Imprimarea digitala, cunoscuta si sub numele de imprimare DTG (direct to garment) sau imprimare “direct pe textile” este un procedeu de imprimare a tricourilor folosind o imprimanta cu tehnologie inkjet specializata. Aparuta relativ recent, aceasta metoda foloseste imprimante speciale industriale, care printeaza cu cerneluri speciale direct pe tesatura, fiind absorbita de fibrele materialului.

Rezolutia si viteza acestor imprimante a crescut semnificativ in ultimii 5 ani, printurile realizate fiind cu adevarat impresionante.

Imprimarea serigrafica

Serigrafia este un procedeu de imprimare pe orice suprafata textila (tricouri, bluze, sepci etc), ce consta in aplicarea pe materialul de imprimat a unui strat de cerneala printr-o sita foarte fina (pana la 150 de puncte/ochiuri pe cm patrat). Prin aceste ochiuri deschise, cerneala este presata cu o racleta speciala, fiind impinsa in materialul textil. 

Print Textil Imprimarea digitala DTG proiect Start Up Nation

Tehnologia de imprimare folosita implica o multitudine de alte operatiuni, incepand de la pregatirea sitei serigrafice, prepararea cernelurilor, pregatirea suportului, pana la reglarea temperaturii de uscare (in cazul materialului textil).

Ce se poate imprima serigrafic ?

Serigrafia este perfecta pentru realizarea unui numar mare de tricouri (peste 30), cu imprimeuri care au putine culori. Astfel serigrafia se preteaza pentru tricouri imprimate in serie pentru vanzarea in magazine, pentru materialele promotionale etc.

Formatul graficii (desenului de imprimat) este unul special, denumit vector. Prin utilizarea diverselor procedee specifice se pot realiza imprimeuri complexe, chiar si cu degradeuri.

Imprimarea prin termotransfer

Termotransferul este un procedeu de personalizare realizat prin aplicarea unei folii speciale de termotransfer cu ajutorul presei de caldura. Folia speciala de termotransfer este decupata in prealabil la cutter plotter sau este printata si apoi decupata pe contur la cutter-plotter.

Ce pot imprima prin termotransfer?

Textile in sensul de haine, steaguri mici, esarfe etc sau orice alte produse, folosind suport textile, dar si placute de identificare auto personalizate, faianta si ceramic etc.

Print Textil Imprimarea digitala DTG proiect Start Up Nation

PROIECT START UP NATION PRINT TEXTIL

Esenta afacerii consta in personalizarea articolelor de imbracaminte. Imprimarea digitala, cunoscuta si sub numele de imprimare DTG (direct to garment) sau imprimare “direct pe textile” este un procedeu de imprimare a tricourilor folosind o imprimanta cu tehnologie inkjet specializata. Aparuta relativ recent, aceasta metoda foloseste imprimante speciale industriale, care printeaza cu cerneluri speciale direct pe tesatura, fiind absorbita de fibrele materialului.

Fluxul activitatii: se achizitioneaza materiile prime (materiale textile/ alte accesorii) si consumabilele necesare echipamentelor pentru functionarea lor. Dupa va incepe procesul de fabricatie care necesita prelucrarea designurilor personale sau cele date de clienti prin intermediul unui software de editare primit de la distribuitorul de echipamente, dupa se vor introduce materile prime in echipamente si va incepe fluxul tehnologic de finisare si personalizare, pana la realizarea produsului finit.

Structura buget Start Up Print textil

Echipamente Procent
Linie de productie finisare materiale textile (imprimanta DTG, imprimanta sublimare, presa termica etc) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

  • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
  • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
  • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
  • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
  • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
  • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading