Google search engine
Google search engine
AcasăProductiePROIECT START UP NATION AMBALAJE BIODEGRADABILE

PROIECT START UP NATION AMBALAJE BIODEGRADABILE

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Ambalaj biodegradabil fast food

Eurodeputatii au aprobat miercuri interzicerea din 2021 a produselor din plastic de unica folosinta precum farfurii, tacamuri sau paie.

Parlamentul a votat cu 560 de voturi pentru, 35 impotriva si 28 de abtineri acordul convenit cu ministrii UE, se arata intr-un comunicat al servicului de presa al PE.

Urmatoarele produse vor fi interzise in UE din 2021:

– Tacamuri din plastic de unica folosinta (furculite, cutite, linguri, betisoare)
– Farfurii din plastic de unica folosinta
– Paie din plastic
– Betisoare de urechi din plastic
– Betisoare din plastic pentru baloane
– Produse si recipiente pentru alimente din material plastic oxodegradabil si recipiente pentru bauturi fabricate din polistiren expandat

De asemenea, statele membre vor trebui sa atinga un obiectiv de colectare de 90% pentru sticle din plastic pana in 2029 si un obiectiv de 25% de continut reciclat pentru sticlele de plastic pana cel tarziu 2025, ce va creste pana la 30% in 2030.

Mai mult, textul consolideaza principiul „poluatorul plateste”, mai ales pentru tutun, prin introducerea raspunderii extinse a producatorilor. Acest concept se va aplica si in cazul echipamentelor de pescuit pentru a se asigura ca producatorii, nu pescarii, sunt cei care preiau costurile colectarii navoadelor pierdute in ape.

Reglementarile prevad de asemenea obligativitatea etichetarii cu privire la impactul negativ asupra mediului al aruncarii pe strada a filtrelor de tigari de plastic, precum si a paharelor de plastic sau a servetelelor umede.

Raportorul Frederique Ries (ALDE, Belgia) a declarat: „Aceste reglementari vor reduce impactul negativ asupra mediului cu 22 miliarde de euro – costul estimat al poluarii cu plastic in Europa pana in 2030. Europa are acum un model legislativ ce trebuie aparat si promovat la nivel international, avand in vedere natura globala a problematicii poluarii marine cauzate de plastic. Acest lucru este esential pentru planeta”. Potrivit Comisiei Europene, mai mult de 80% din deseurile marine sunt din plastic. Produsele vizate de aceasta legislatie constituie 70% din totalul deseurilor marine. Din cauza vitezei lente de descompunere, plasticul se acumuleaza in mari, oceane si pe plajele din UE si din intreaga lume. Urme de plastic sunt gasite in organismele marine precum broaste testoase, foci, balene si pasari, dar si in peste si fructe de mare, de aici fiind prezente in lantul alimentar uman, se mai arata in comunicatul PE.  

Ambalaj biodegradabil fast food

Masina de cutii de hamburger de inalta calitate cu structura ferma, zgomot redus si eficienta crescuta. Are o unitate de alimentare cu hartie, unitate de ajustatare, unitate de lipire, unitate de formare, unitate de colectare a produselor finite si de asemenea, unitatea de numarare.

1.Specificatii tehnice:

Lungime cutie L 100-450mm si unghi: 5 ° -40 °

Latimea cutiei B 100-580 / 385mm si greutatea cartonului: 200G / M2-600g / m2

Latimea muchiei H 15-200mm si grosimea hartiei ondulate: 1,5mm

Masina de ridicare a cartonului (un singur cap)

Cutia de hartie realizata de aceasta masina poate fi utilizata in ambalarea mancarii de tip fast-food

2. Principiul de lucru:

Structura echipamentului:

 • Unitate de control
 • Unitate de alimentare cu hartie
 • Unitate de transfer de hartie
 • Unitate de imprastiere a cleiului
 • Unitate de formare
 • Unitate de colectare.

3. Caracteristica:

Eficienta ridicata: Produceti pana la 180 de bucati pe minut si se calculeaza produsele finite automat.

Dimensiuni reduse si instalare convenabila.

Sarcina mica: o viteza de conversie a frecventei de aproximativ 8kw, ajustabila, stabila si inalta precizie

Adoptati PLC: Automatizarea inalta, operarea si reglarea simpla, rata scazuta a defectiunilor si intretinerea este convenabil.

Proiect Start Up Nation Productie Ambalaj biodegradabil fast food

Esenta afacerii consta in producerea de cutie de hartie, cum ar fi caseta de hamburger, cutie de chipsuri, cutie de pui prajit, cutie de hot dog, cutie pentru masa copiilor, cutie pentru pranz, cutie de tort, cutie de taietei etc.

Fluxul activitatii: Alimentatorul transmite cartonul pre-imprimat si taiat din raftul de hartie in lantul de transport si il trimite la matrita de modelare, in timpul procedurii, cartonul a fost lipit si puteti sa justati pozitia adezivului, volumul de lipire poate fi masurat in timp ce se afla in desfasurare. Dupa lipire, cartonul va fi transportat pentru a fi format si colectat automat in functie de masuratorile precalculate in cantitatea precomandata.

Structura buget Start Up Linie Ambalaje biodegradabile fast food

Echipamente Procent
Linie productie Ambalaje biodegradabile fast food 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

 • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
 • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
 • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
 • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
 • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
 • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
[elfsight_click_to_call id=”1″]
Articolul precedentProductia de sapunuri naturale
Articolul următorDrive-Thru Drive In
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Messenger icon
Send message via your Messenger App