Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

O rulota cofetarie / patiserie este un proiect de succes pe programul Start Up Nation

Acest proiect poate acumula maxim de punctaj: 100. Este o afacere de succes la cheie, care realizeaza o gama variata de produse, de la prajituri clasice (eclere, tiramisu, savarine, negrese etc) pana la produse de patiserie (pateuri, cornulete, merdenele etc).
O rulota amplasata in apropierea unor centre comerciale, centre de birouri sau alte aglomerari pietonale poate aduce un vad mare de clienti. Tot mai multe persoane sunt mereu pe fuga si prefera sa cumpere un desert in drum spre birou. Oamenii ocupati si mereu in cautarea economisirii timpului sunt clientii perfecti pentru un antreprenor care vrea sa inceapa o afacere de succes cu o rulota cofetarie/ patiserie, disponibila prin Programul Start Up Nation.

Cofetarie / patiserie proiect Start Up Nation

Principalul avantaj al unei rulote este ca poate fi reamplasata periodic in locuri aglomerate ale orasului. De asemenea o rulota este perfecta pentru participarea la diverse evenimente, cum sunt street food-urile. Este genul de afacere mobila, care iti permite sa te plimbi dintr-un oras in altul, acolo unde se organizeaza festivaluri, concursuri si concerte. Este modalitatea cea mai simpla prin care iti poti face reclama, daca alegi tipul de produs care ti se potriveste.

Food Truck Rulota Patiserie Cofetarie

O altfel de afacere poate fi demarata cu un buget redus, intrucat rulota poate fi achizitionata pe fondurile nerambursabile, complet mobilata cu echipamente tehnologice pentru inceperea productiei de produse de cofetarie si patiserie.
Cu echipamente tehnologice de ultima generatie, munca personalului va fi usurata, iar produsele realizate se vor ridica la cele mai inalte standarde.
De asemenea nu necesita o investitie foarte mare in achizitia de materii prime, fiind necesara produse accesibile la pret precum faina, oua, sare, ingredientele pentru umpluturile dulci sau sarate etc.
Dezvoltarea unei afaceri cu rulota cofetarie/ patiserie se adreseaza iubitorilor de dulciuri, care isi doresc sa ofere consumatorilor produse gustoase, de cea mai buna calitate, devenind astfel un antreprenor de succes.

Cofetarie Patiserie Rulota

Esenta afacerii consta in producerea de prajituri umplute cu diverse sortimente si cu diferite forme prin achizitionarea unei linii complet automatizata. Aceasta afacere este potrivita pentru a produce prajiturele pufoase, adorate atat de copii, cat si de adulti, datorita formelor unice, al gustului si continutului bogat in umplutura.
Fluxul activitatii: Materiile prime si materialele folosite in procesul de fabricatie vor fi proaspete sau foarte bine conservate, lipsite de germeni, paraziti si produse toxice ale acestora. Se prepara aluatul pentru prajituri si se foloseste o masina de matritare in scopul
stampilarii prajiturilor. Se prepara crema pentru prajituri, in diverse sortimente si se foloseste o masina pentru umplere.

Structura buget Start Up PATISERIE AUTOMATIZATA:

Echipamente Procent
Linie productie prajituri automatizata (masina cu umplere, masina de matritare, banda transport etc. ): 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

  • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
  • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
  • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
  • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
  • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
  • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading