european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Sala de fitness proiect start up nation

In domeniul fitness-ului nu exista o perioada anume a anului în care afacerile merg mai bine sau mai rau, pentru ca intretinerea fizica este o activitateape care, în general, oamenii o practica tot timpul anului. Sanatatea sau relaxarea nu tin de un anotimp anume. Conform unei cercetarii de piata, romanii cheltuiesc in medie 8% din venituri pentru a merge la o sala de fitness. Potrivit statisticilor oficiale, acest procent a inregistrat o evolutie fluctuanta în ultimii 4 ani. Aceasta tendinta este explicata de un raport intocmit de Agentia de monitorizare a tendintelor de consum ca fiind efectul schimbarii stilului de viata, climatului economic si
cresterea varietatii ofertei existente de piata. Investiția necesara pentru achiziția echipamentelor necesare unei sali de fitness trebuie să tina cont de tipul si complexitatea exercitiilor fizice pe care clientii le vor putea efectua.

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: Bara olimpica cu suport larg, Banca impins negativ, Banca ramat, Presa picioare, Aparat extensia/flexia piciorului, Banda Alergare, Bicicleta eliptica, Stepper, Discuri, Gantere si multe alte echipamente necesare acestui domeniu. Programul Start up Nation deconteaza în întregime investitia realizata in dotarea unei sali de fitness.

european franchise academy

Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil:

Sala de fitness proiect Start Up Nation

CAEN 9313 – Activitati ale centrelor de fitness. Aceasta clasa include:

 • Cluburi si centre de fitness si culturism

Intr-o sala de fitness se pot realiza mai multe tipuri de exercitii:

 • Dezvoltare pentru fiecare grupa de muschi: Genoflexiunile, Indreptarile, Flotarile la paralele, Tractiunile, Impinsul la banca, Ramaturile;
 • Exerciti cardio;
 • Aerobic;
 • Metabolic Training;
 • Zumba Fitness;
 • Pump;

Solutia cea mai buna este totusi o sala de fitness – una curata, civilizata, usor accesibila, dotata cu echipamente de top si unde exista instructori care pot indruma competent orice incepator. O astfel de sala de fitness, amplasata chiar si la parterul unui bloc si avand nu mai mult de 100 mp, poate aduce un profit frumos.

Taxa plan de afaceri va include

 • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
 • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
 • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
 • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
 • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
 • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
Proiectul precedentProductie plasa de gard împletita
Proiectul următorFrizerie canina si felina mobila