Aspecte legislative Startup Nation

Cadrul de reglementare pentru derularea ediției din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 sin 2020) de modificare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.

Descarca LEGEA

SERVICE AUTO

Tinand cont de faptul ca parcul auto a crescut considerabil in ultimii ani, o afacere cum e deschiderea unui service auto este o investitie sigura, care va aduce profit in mod garantat. Un antreprenor atent la evolutiile din piata va profita de o astfel de ocazie pentru a-si dezvolta propria sa afacere, prin programul Start-up Nation 2020. 

Deoarece cresterea numarului de autovehicule second-hand inmatriculate in Romania atrag o serie de probleme, infiintarea unui service auto care sa ofere servicii de intretinere si reparare subliniaza o crestere a pietei potentiale, prin urmare si a incasarilor.

Poate cel mai important pas in deschiderea unui service auto este inchirierea unui spatiu unde traficul este intens, nicidecum intre blocuri sau fara acces la o strada cunoscuta a orasului.

SERVICE AUTO proiect Start Up Nation

SERVICE AUTO Proiect Start Up Nation

 Spre deosebire de o statie ITP (inspectie tehnica peroidica), legislatia nu obliga un posesor de autoturism sa programeze la intervale precise cate o vizita intr-un service auto, astfel ca cifra de afaceri a celor din urma nu este impulsionata in aceasta maniera. 

Principalele servicii pe care le poate oferi un service sunt: reparatii mecanice, intretinerea uzuala, reparatii electrice, repararea sistemelor electronice de injectie, reparatii ale caroseriei, reparatii ale unor piese ale motorului, spalare, lustruire, vopsire, tratament anti-rugina, repararea, montarea sau inlocuirea anvelopelor etc.

 Desfasurarea unei astfel de activitati in mod profesional oricarei nevoi tehnice presupune achizitionarea utilajelor si echipamentelor necesare precum: 

 • elevator sau platforma hidraulica, 
 • trusa de scule pentru mecanica generala (chei fixe, chei tubulare, clichet, chei dinamotrice, surubelnite, ciocane), 
 • trusa de montat si demontat rulmentii, 
 • echipament de reincarcare a instalatiei de aer conditionat, 
 • stand de directie si reglaj facuri etc. 

Achizitionarea utilajelor prezentate repreprezinta una dintre principalele cheltuieli decontate prin intermediul programului Start-up Nation 2020.

PROIECT START UP NATION SERVICE AUTO

Esenta afacerii consta in prestarea de servicii cu personal specializat in electrica, tinichigerie, vopsitorie si mecanica auto. Un service auto performant are nevoie de oameni calificati, care sa ofere servicii de mecanica, reparatii electrice (reglare faruri, reparatii demaroare, alternatoare), tinichigerie (antifoane, schimbari aripi de usi, usi, aplicare ornamente, schimbari parbrize) si vopsitorie (polishare, ceruire).

Fluxul activitatii de intretinere si reparare a autovehiculelor presupune achizitionarea materiei prime (ulei, piese de schimb etc.) si realizarea serviciilor de electrica, tinichigerie, vopsitorie si mecanica auto, prin intermediul echipamentelor tehnologice ce urmeaza a fi achizitionat prin proiect.

Structura buget Start Up Nation Service Auto

Echipamente Procent
Pachet service auto (elevator, presa hidraulica, compresor, cric hidraulic etc.) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

 • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
 • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
 • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
 • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
 • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
 • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading