Linie de productie Dezinfectanti / Detergent Lichid/ Spirt

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Deschide-ti propria fabica pentru produsele de curatenie cu fonduri nerambursabile, prin Start Up Nation, cu finantare de 200.000 lei. 

Start Up Nation Fabrica de Dezinfectanti / Detergent Lichid/ Spirt

Linia de productie ofera posibilitatea de a realiza o varietate de produse, precum :

-dezinfectant;

– spirt;

– detergent lichid;

– sapun lichid.

Avizarea este usor de obtinut pentru certificarea produselor, iar retetele vor fi transmise de catre producatorii de echipamente.

Detergentul lichid este din ce in ce mai cautat pe piata, deoarece este o varianta mai buna de produs pentru ingrijirea hainelor, fiind mai putin toxica si cu o protectie mai mare pentru tesaturi. 

Produsele de dezinfectant si alcoolul sanitar (spirt) sunt foarte cautate pe piata, deoarece pot preveni si opri dezvoltarea infectiilor, distrugand agentul patogen si al toxinelor in mediul extern.

Printre beneficiile infiintarii unei companii producatoare de produse pentru curatenie prin Start Up Nation se numara in primul rand investitia mica a beneficiarului in deschiderea acestei afaceri. Un alt beneficiu il reprezinta productia unei game diversificate de produse pentru curatenie, ceea ce ofera un avantaj in patrunderea pe piata si posibilitatea de a isi forma un portofoliu de clienti intr-un timp foarte scurt.

Beneficiarul are posibilitatea de a opta pentru etichetarea produselor cu propria imprimanta, oferind astfel avantajul de a personaliza produsele clientilor cu logo-ul dorit.

Spatiul necesar pentru activitatea de productie a produselor de curatenie este de minim 100 m patrati, linia de productie fiind echipata cu malaxor pentru materie prima, linie de asamblare a bidoanelor, cu cantiatea inte 1 si 5 litri si cu imprimanta de etichete.

Intrucat tehnologia echipamentelor de productie pentru produsele de curatenie este in plina dezvoltare, acest tip de afacere reprezinta un succes si o oportunitate de a patrunde usor atat pe piata nationala cat si pe cea internationala.

Start Up Nation Fabrica de Dezinfectanti / Detergent Lichid/ Spirt

Start Up Nation Fabrica De Detergent Lichid
Start Up Nation Fabrica de Detergent Lichid

Start Up Nation Dezinfectanti / Detergent Lichid/ Spirt

Esenta afacerii consta in fabricarea sapunurilor, a detergentilor si a produselor de dezinfectant, ce se adreseaza atat curatarii suprefetelor tari, rezistente la apa (pardoseli, mobila, geamuri etc) fabricate din diverse materiale (lemn, inox, sticla etc), cu diferite grade de murdarie, cat si a spalarii articolelor de uz gospodaresc (vesela, tesaturi, covoare etc). 

Fluxul activitatii: Procesul consta in prepararea pastei de detergent prin amestecarea pastei de substanta activa cu diverse produse de conditionare, alte adaosuri si apa. Amestecarea principalelor componente solide si lichide se face conform retetei. Materiile prime utilizate in procesul de productie sunt materii prime chimice foarte obisnuite: bicarbonat de sodiu, soda caustica, sulfat de sodiu, apa, alte produse inclusiv uleiuri esentiale. Pentru realizarea produselor de curatenie si de dezinfectant, beneficiarii acestui proiect vor primi retetar de la producatorii de echipamente.

Structura buget Start Up DETERGENT LICHID SI DEZINFECTANTI / SPIRT

Echipamente Procent
Linie productie produse curatenie (purificator de aer, masina de umplere, masina de pus capace, masina de ambalare etc.) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

  • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
  • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
  • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
  • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
  • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
  • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading