Google search engine
Google search engine
AcasăProductieStart Up Nation Fabricare Polistiren Expandabil

Start Up Nation Fabricare Polistiren Expandabil

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

Afacere de Succes la Cheie | Si Tu Poti fi un Antreprenor de Succes

Start Up Nation proiect Fabrica polistiren expandabil

In toate tarile exista un potential masiv pentru economisirea de energie in cladiri, atat pentru incalzire cat si pentru racire, reducand astfel cheltuielile cu energia pentru proprietari si chiriasi, emisiile de CO2 , poluarea si securizarea furnizarii de energie pentru anii urmatori.

MATERIALELE DE TERMOIZOLATIE PRODUSE DIN polistiren expandabil si polistiren grafitat asigura o capacitate de termoizolatie mare, utilizand mai putina materie prima.

Pentru a asigura functionarea liniei pentru producerea de material plastic de spuma pentru 40 m3, sunt necesare numai doua persoane. Nu sunt necesare echipamente de protectie pentru fabricarea de material plastic spumos.

Pentru amplasarea corecta a echipamentului va fi nevoie de cel putin 100m2, cu o inaltime de 5 m fata de plafon, iar pentru depozitul de produse finite 50-70m2. Materialele din spuma se pot pastra si in aer liber, sub un baldachin, protejand placile din polistiren de efectele precipitatiilor atmosferice si ale luminii solare.

In lume nu exista un standard unic pentru a alege materia prima potrivita pentru producerea de materiale spumante din plastic. Diversi producatori au sisteme de etichetare diferite, dar toti producatorii au aceeasi masura pentru a desemna marca de materii prime – acesta este diametrul bilelor PSV si greutatea cubului de spuma care poate fi obtinuta cu aceasta materie prima.

Pentru a asigura functionarea liniei pentru producerea de material plastic de spuma pentru 40 m3, sunt necesare numai doua persoane. Tehnologul nostru in timpul supravegherii va va învata cum sa functioneze corect linia de productie.  Nu sunt necesare echipamente de protectie pentru fabricarea de material plastic spumos.

Pentru amplasarea corecta a echipamentului pentru producerea de capacitate de spuma 40 m3 de spuma pe schimb, va fi nevoie de cel putin 100m2, cu o înaltime de 5 m fata de plafon. Plus depozitul de produse finite este de 50-70m2. Este permisa pastrarea materialelor din spuma în strada, sub un baldachin, protejand placile din polistiren de efectele precipitatiilor atmosferice si ale luminii solare.

În lume nu exista un standard unic pentru a desemna o marca de materii prime pentru producerea de materiale spumante din plastic. Producatorii diferiti au sisteme de etichetare diferite. Dar toti producatorii au aceeasi masura pentru a desemna marca de materii prime – acesta este diametrul bilelor PSV si greutatea cubului de spuma care poate fi obtinuta cu aceasta materie prima.

Producatori straini de materie prima prezenti si in Romania:

1. LG

2. Xingda

3. Perla

4. BASF

Start Up Nation

PROIECT START UP NATION POLISTIREN EXPANDABIL

Esenta afacerii consta in producerea de placi de polistiren prin achizitionarea unei linii de productie cuburi si placi polistiren expandat cu scopul de a deservi la elemente decorative, placi termoizolante pentru acoperis, pereti, pardoseli, litere volumetrice. In toate tarile exista un potential masiv pentru economisirea de energie in cladiri, atat pentru incalzire cat si pentru racire, reducand astfel cheltuielile cu energia pentru proprietari si chiriasi, emisiile de CO2 , poluarea si securizarea furnizarii de energie pentru anii urmatori.

Fluxul activitatii presupune producerea produsului finit, prin achizitia de materie prima,  respectiv granule de polistiren si incarcate in echipamente. In procesul de productie apolistirenului expandat (EPS), granulele de polistiren, care contin un agent de expandare, sunt incalzite cu aburi si marite de pana la 50 de ori fata de volumul lor initial.

Structura buget Start Up Linie productie polistiren expandabil

Echipamente Procent
Linie productie polistiren expandabil (instalatie de preexpandare, instalatie de taiere verticala si oblica a blocurilor de polistiren, compresor de aer etc. ) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

  • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
  • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
  • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
  • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
  • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
  • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Messenger icon
Send message via your Messenger App