• Camera Europeană de Comerț, Industrie și Franciza

Start-Up

proiecte start-up

Start-Up

Programul pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare – START, instituit în baza LEGII nr. 346 din 14 iulie 2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii cu completările și modificările ulterioare va fi implementat conform Pachetului de stimulare economică România Tech Nation de sprijinire și impulsionare a digitalizării economiei din Programul de Guvernare. Măsura va fi structurată în componente de finanțare Start-up Nation – ediția a 3-a - finanțarea a 10.000 de proiecte cu o sumă de 200.000 lei pe proiect, pentru stimularea antreprenoriatului și crearea de noi locuri de muncă, cu accent pe educație, training, mentorat și va cuprinde cheltuieli eligibile obligatorii precum vouchere de digitalizare. Măsura va acorda punctaj suplimentar cetățenilor români care se întorc din Diaspora pentru a deschide o afacere în România..

Valoarea finanțărilor acordate prin Programele tip Start-Up:

 • Asigurarea continuității și finanțarea programelor de sprijinire a Start-Up-urilor și elaborarea și implementrea programului Start sub brandul “Start-up Tech Nation” – ediția a 3-a prin acordarea de finanțare de maxim 200.000 lei/beneficiar .

  Dată estimativă lansare Trimestrul 1 – 2022.

 • Beneficiari:

  Societăți noi înființate sau cu o vechime de maxim 3 ani.

 • Pachetului de stimulare economică România Tech Nation de sprijinire și impulsionare a digitalizării economiei – Componenta “Woman in Tech” din Programul de Guvernare.

  Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea și sprijinirea structurilor economice private înființate de către femei, dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii precum și creșterea gradului de tehnologizare și digitalizare a companiilor conduse de către femei antreprenor.

  Măsuri: Elaborarea și implementarea unei scheme de ajutor de minimis destinată IMM-urilor cu părți sociale / acțiuni majoritar deținute de către femei, de granturi în valoare maximă de 200.000 lei /IMM unui număr estimat de 1000 de beneficiare.

  Rezultate: Înbunătățirea performanțelor economice ale întrepridenrilor conduse de femei, dezvoltarea capacității și spiritului antreprenorial în rândul femeilor, creșterea gradului de tehnologizare și digitalizare a societăților conduse de femei.

 • Condiții minime accesare:

  menținerea investiției: 3 ani;

  crearea a minim 2 locuri de muncă;

  menținerea locurilor de muncă: 2 ani.

 • Cheltuieli eligibile / achiziții:

  echipamente, mijloace de transport, mobilier, dotări;

  software, echipamente it, website;

  salarii, chirii, achiziționare spații de lucru, producție, prestări servicii consultanta, licente, francize.

Informații despre programul Start-Up

 • Categorie: Afaceri Start-up
 • Statut : Noi programe StartUp
 • Obiectiv : Încurajarea antreprenoriatului
 • Data lansare : Trimestrul 1 – 2022
 • Tip : StartUp Rural, StartUp Student, StartUp Diaspora, StartUp Restart
Căutați o abordare profesională și servicii de calitate?