european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

TAMPLARIE

In ziua de astazi este destul de greu de imaginat o localitate din mediul rural sau urban in care lemnul sa nu fie prezent, atelierul de tamplarie fiind absolut necesar in orice sat, comuna sau oras din Romania, reprezentand de altfel o afacere de succes prin prisma programului Start-up Nation 2020. Intr-o ferma sau intr-o casa, lemnul este foarte des intalnit la realizarea constructiei propriu-zise, iar daca constructia nu este din lemn cu siguranta il vom regasi in interiorul incaperii.

            Un aetelier de tamplarie poate realiza o gama extrem de variata de produse precum : scari interioare, scari exterioare, ferestre, usi, podele, lambriuri, obloane, foisoare, casute de lemn pentru gradina, porti, garduri, mobilier (paturi, dulapuri, noptiere, etajere, birouri etc), iar produsele se pot realiza din brad, stejar, cires, fag, nuc sau chiar si din lemn de esenta exotica. Practic, cei care demareaza o afacere in domeniul tamplariei au sanse crescute de a-si creste profitul datorita acestei bogate varietati de produse.

european franchise academy

TAMPLARIE proiect Start Up Nation

Una dintre principalele investitii pe care intreprinzatorul trebuie sa o ia in considere este asigurarea atelierului de productie, simbolizand de asemenea o cheltuiala eligibila in cadrul programului Start-up Nation. Atelierul trebuie amplasat intr-o zona vizibila, cunoscuta de marea majoritate a locuitorilor, dar care sa nu se afle in imediata vecinatate a unor spatii locuite.

           Achizitionarea echipamentelor necesare desfasurarii activitatii precum : instalatii de exhustare, circular cu masa, fierastrau, masina de indreptat, masina de frezat, masina de rindeluit, masina de slefuit, masina de gaurit, compresor, pistol de pulverizare, umidometru, S.D.V.-uri pot fi decontate in cadrul programului Start-up Nation 2020.

         Pentru buna desfacere a unei astfel de afaceri recomandam ca societatea sa detina minimum un mijloc de transport pentru pentru aprovizionarea cu materii prime sau livrarea catre potentialii clienti.

TAMPLARIE proiect Start Up Nation

Esenta afacerii consta in fabricarea si comercializarea de mobilier la comanda din lemn masiv, PAL melaminat, integrand si elemente de MDF. Un aetelier de tamplarie poate realiza o gama extrem de variata de produse precum : scari interioare, scari exterioare, ferestre, usi, podele, lambriuri, obloane, foisoare, casute de lemn pentru gradina, porti, garduri, mic mobilier (paturi, dulapuri, noptiere etajere, birouri etc). Practic, cei care demareaza o afacere in domeniul tamplariei au sanse crescute de a-si creste profitul datorita acestei bogate varietati de produse.
Fluxul activitatii: Dupa contractarea clientilor si stabilirea dimensiunilor si a caracteristicilor produselor ce se doresc realizate, fluxul activitatii de productie presupune achizitionarea materiei prime (lemn masiv/ placi PAL sau MDF) si prelucrarea acestora prin intermediul liniei de productie. Dupa prelucrarea materiei prime se va obtine produsul finit care urmeaza a fi distribuit la adresa solicitata de client si dupa caz montat la locatie.

Tamplarie Proiect Start Up Nation
Tamplarie Proiect Start Up Nation

Structura buget Start Up Proiect Tamplarie

Echipamente Procent
Linie productie mobilier (masina aplicat cant, circular, compresor, utilaj de gaurit etc.) 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

  • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
  • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
  • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
  • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
  • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
  • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
Proiectul precedentSERVICE AUTO proiect Start Up Nation
Proiectul următorFructe confiate proiecte Start Up Nation