european franchise academy

Aspecte legislative Start-up Nation

Startup-Nation

In editia din acest an a programului Start-up Nation vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-up Nation a fost schimbat printr-o lege (legea 192 din 2020) de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.

Descarca LEGEA

WATERJET

Waterjet este un proiect de success pe programul Start Up Nation 2020. Acest proiect poate acumula un punctaj maxim de 100p. Este o afacere de success la cheie, care poate realiza o gama variata de produse, din marmura, fier, sticla, granit, gresie portelanta, cristal, bronz, otel.
Prelucrarea cu jet de apa este una dintre cele mai inovative metode de prelucrare mecanica a materialului, calitatea piesei finite obtinute prin debitare fiind una superioara. Tehnologia de prelucrarea a materialelor prin jet de apa este capabila sa atinga acuratete sub 0.13 mm si ofera avantajul major de a nu afecta termic materialul debitat. Tehnologia de taiere cu jet de apa la o presiune mare, este cea mai inovatoare tehnologie introdusa pe piata in ultimii ani si reprezinta varianta optima in procesul de taiere pentru o gama larga de produse. Beneficiul principal al taierii cu jet de apa este acela ca poate taia majoritatea materialelor cu acuratete, fara utilizarea caldurii, deci nu vor fi zone afectate de caldura la terminarea produsului, ceea ce este important in cazul materialelor usoare.

WATERJET PROIECT START UP NATION

Proiect-Startup-Nation-Waterjet
proiect-startup-nation-waterjet

Un adevarat robot de taiere, proiectat pentru a oferi solutii structurale specifice si adecvate pentru tehnologia de taiere cu jet de apa, astfel incat sa se asigure performante tehnologice si productive superioare. Materiale care pot fi procesate cu jet de apa: aluminiu, materiale compozite, metale, piatra, plastic, sticla.
Echipamentele folosesc cele mai noi si competitive tehnologii aplicabile din gamele lor. Procedeele clasice pot distruge integritatea structurala a materialelor, pot cauza arderi, fuziuni sau formarea de gaze, pot induce stres, microfisuri sau schimbari de structura.
Marele avantaj al debitarii cu jet de apa il reprezinta faptul ca este un proces „rece”, cu capabilitatea de taiere a oricarui material, precum si in realizarea unui produs finit fara introducerea in zona prelucrata a tensiunilor termice sau mecanice. Precizia echipamentelor nu este intamplatoare, ci este rezultatul unui efort de perfectionare continua. Precizia data de sistemele servo, pentru glisare, electromadrine si controller-ele permit prelucrari si finisari impecabile la parametri optimi. Cele mai multe materiale pot fi taiate in orice forma. Taierea cu jet de apa nu deterioreaza finisajul suprafetei.

european franchise academy

PROIECT START UP NATION WATERJET

Esenta afacerii este de a prelucra piatra naturala, in principal marmura, prin taiere, fasonare si finisare si de a realiza produse unice si competitive, cu elemente decorative utilizate in constructii, precum trepte/contratrepte, glafuri, placaj pentru pardoseli sau piatra decorativa pentru placarea gardului. Este o afacere de success la cheie, care poate realiza o gama viarante de produse, din marmura, fier, sticla, granit, gresie portelanta, cristal,bronz, otel.
Prelucrarea cu jet de apa este una dintre cele mai inovative metode de prelucrare mecanica a materialului, calitatea piesei finite obtinute prin debitare fiind una superioara. 

Fluxul activitatii: In vederea obtinerii produsului finit, este necesara achizitia de materii prime, amplasarea si pozitionarea pe masa de taiere, incarcarea designului dorit si ulterior pornirea echipamentului. Tehnologia de prelucrarea a materialelor prin jet de apa este capabila sa atinga acuratete sub 0.13 mm si ofera avantajul major de a nu afecta termic materialul debitat. Tehnologia de taiere cu jet de apa la o presiune mare, este cea mai inovatoare tehnologie introdusa pe piata in ultimii ani si reprezinta varianta optima in procesul de taiere pentru o gama larga de produse.

WATERJET PROIECT START UP NATION

Structura buget Start Up Waterjet

Echipamente Procent
Echipament Waterjet 80%
Cheltuieli contabilitate, achizitia sau închirierea (hosting) pe o perioadă de cel puțin 2 ani,constructie site web, achizitia de sistem CRM,ERP,consultanta 10%
Salarii/chirie (2 angajati/3 luni) 10%

Taxa plan de afaceri va include

  • Planul de afaceri al proiectului selectat cu studii de fezabilitate(dupa caz)
  • Oferte actualizate ale producatorilor si ale distribuitorilor de echipamente/obiecte de inventar/servicii (contabilitate,consultanta,realizare site web)
  • Anexe si documente necesare in vederea depunerii dosarului spre finantare
  • Consultanta specializata in accesarea fondurilor care va include si consultanta specializata in demararea afacerii incluzand pasii de urmat pentru construirea unui business de succes.
  • Acces la platforma online IFBE (interconectarea business-urilor de acelasi profil pentru a produce comenzi masive in asociere si pentru a achizitiona materii prime in cantitati mari pentru discounturi semnificative de la producatori)
  • Acces la contactele distribuitorilor si comerciantilor pentru piata de desfacere din Romania si Europa cu scopul de vanzare produse realizate.

Daca doriti sa inregistrati dosarul in vederea aplicarii pentru finantare, completati formularul de mai jos.

Loading
Proiectul precedentPrint digital proiect Start Up Nation
Proiectul următorCNC FIER / MARMURA / LEMN