Alătură-te echipei noastre. Ești gata să schimbi jocul? Aflați mai multe →

News & Programe

Acceleratorul EIC sprijină IMM-urile, în special startup-urile și companiile spinout, să dezvolte și să extindă inovații care schimbă jocul.

Acceleratorul EIC sprijină IMM-urile, în special startup-urile

News & Programe

Acceleratorul EIC sprijină IMM-urile, în special startup-urile și companiile spinout, să dezvolte și să extindă inovații care schimbă jocul.

Acceleratorul EIC

Fondul emblematic al UE pentru inovare de 3 miliarde EUR

Acceleratorul EIC se concentrează pe descoperiri științifice sau descoperiri tehnologice, care au nevoie de finanțare semnificativă pe un interval de timp mai lung înainte de a putea fi generate profituri. Astfel de inovații se luptă adesea să atragă finanțare, deoarece riscurile și timpul implicat sunt în general prea mari. Această finanțare le permite inovatorilor să atragă totalul sumelor de investiții necesare pentru extindere într-un interval de timp mai scurt.

Cine: start-up-uri unice și IMM-uri, persoane fizice care intenționează să lanseze un startup/IMM și, în cazuri excepționale, companii mici cu capitalizare medie (mai puțin de 500 de angajați)
Etapa: Demonstrați, validați și implementați inovația (TRL 5-6 până la TRL 8-9)
Finanțare: Acordați finanțare prin capitaluri proprii de până la 2,5 milioane EUR și 15 milioane EUR

Acceleratorul EIC

Acordă finanțare în zona de investiții pentru a dezvolta și extinde inovațiile.

10 miliarde EUR sub formă de granturi disponibile pentru IMM-uri și întreprinderile mici cu capitalizare medie prin intermediul Consiliului European pentru Inovare (Acceleratorul EIC), programul emblematic de finanțare a inovației al Comisiei Europene pentru perioada 2021-2027.

Acceleratorul EIC este o noutate esențială a programului Orizont Europa instituit de Comisia Europeană (CE), care își propune să identifice, să dezvolte și să extindă tehnologiile inovatoare și inovațiile perturbatoare.

Finanțarea este furnizată prin trei instrumente principale care abordează toate etapele ciclului de viață al inovației: Pathfinder, Tranziție și Accelerator. Fiecare instrument cuprinde apeluri deschise de propuneri în orice domeniu al științei, tehnologiei sau aplicațiilor și apeluri bazate pe provocări care vizează priorități strategice specifice.

În ciclul actual de finanțare,  Acceleratorul EIC este o noutate esențială a programului Orizont Europa instituit de Comisia Europeană (CE), care își propune să identifice, să dezvolte și să extindă tehnologiile inovatoare și inovațiile perturbatoare.

Finanțarea este furnizată prin trei instrumente principale care abordează toate etapele ciclului de viață al inovației: Pathfinder, Tranziție și Accelerator. Fiecare instrument cuprinde apeluri deschise de propuneri în orice domeniu al științei, tehnologiei sau aplicațiilor și apeluri bazate pe provocări care vizează priorități strategice specifice.

În ciclul actual de finanțare, Acceleratorul EIC, care oferă finanțare și investiții pentru dezvoltarea și extinderea inovațiilor revoluționare, prezintă eligibilitatea companiilor cu capitalizare medie mică (adică companiile care nu respectă definiția unui IMM, dar au mai puțin de 500 de angajați) în cazuri limitate.

Toate proiectele și companiile finanțate de Acceleratorul EIC – precum și solicitanții selectați – au acces la Serviciile de accelerare a afacerilor EIC. În plus, Acceleratorul EIC oferă și activități suplimentare, cum ar fi premii., care oferă finanțare și investiții pentru dezvoltarea și extinderea inovațiilor revoluționare, prezintă eligibilitatea companiilor cu capitalizare medie mică (adică companiile care nu respectă definiția unui IMM, dar au mai puțin de 500 de angajați) în cazuri limitate.

Toate proiectele și companiile finanțate de Acceleratorul EIC – precum și solicitanții selectați – au acces la Serviciile de accelerare a afacerilor EIC. În plus, Acceleratorul EIC oferă și activități suplimentare, cum ar fi premii.

Acceleratorul EIC
Acceleratorul EIC

Apel deschis

Acceleratorul EIC este deschis inovațiilor în orice domeniu de tehnologie sau aplicație, cu excepția inovațiilor care dăunează mediului sau bunăstării sociale sau care sunt concepute în principal pentru aplicații militare.

Provocări

Inovații în tehnologii digitale strategice și de sănătate.
Inovații Green Deal pentru redresarea economică.

Procesul de aplicare și calendar

După o evaluare de către experți independenți, solicitanții care au câștigat rezultate vor fi invitați să pregătească o cerere completă și să prezinte în fața unui juriu format din investitori și experți în afaceri, la datele limită stabilite.

Datele limită pentru cererile complete în 2021 sunt 9 iunie și 6 octombrie. Alte date limită pentru 2022 vor fi anunțate foarte curând.

Eligibilitate
Pentru a fi eligibile pentru finanțare, IMM-urile trebuie să fie stabilite în: Statele membre ale UE (inclusiv țările și teritoriile de peste mări (TTPM));
Țări Asociate (așa cum sunt definite în Anexa 3 a Programului de lucru EIC); țări cu venituri mici și medii.
Pentru a fi eligibile pentru finanțare, companiile mici cu capitalizare medie trebuie să fie clasificate ca „Mic cu capitalizare medie” (până la 500 de angajați) și să fie stabilite într-un stat membru sau într-o țară asociată (vezi mai sus).

Alternativ, una sau mai multe persoane fizice sau juridice pot aplica, cu condiția ca acestea să fie: dintr-un stat membru sau dintr-o țară asociată care intenționează să înființeze un IMM sau o companie cu capitalizare medie mică într-un stat membru sau o țară asociată;
și care poate depune o propunere în numele IMM-ului sau cu capitalizare medie mică în cauză.
În orice caz, aplicarea companiilor mici cu capitalizare medie poate fi în cadrul Acceleratorul EIC numai în scopuri de extindere rapidă și numai pentru componenta de investiții. Mai mult, se așteaptă ca întreprinderile mici cu capitalizare medie să furnizeze dovezi documentare că banca lor a refuzat finanțarea necesară pentru proiect.

Cum vă poate ajuta CECIF
– Dacă doriți să discutați o nouă idee de proiect cu noi, nu ezitați să completați chestionarul nostru de pregătire pentru finanțare. și vom reveni cu feedback-ul nostru independent.

– Opțiunile independente de servicii CECIF sunt concepute pentru a vă ajuta să vă accelerați accesul la această finanțare și să navigați cu încredere prin întregul proces de solicitare, obținere a grantului și implementare cu succes a proiectului.

În plus, pentru actualizări continue despre Acceleratorul EIC, vă rugăm să ne contactați.

[psp_rs_review name=”Acceleratorul EIC” url=”https://cecif.ro/acceleratorul-eic-sprijina-imm-urile-in-special-startup-urile/” image=”https://cecif.ro/wp-content/uploads/2022/03/rewiew-1.png” description=”EIC Fondul emblematic al UE pentru inovare de 3 miliarde EUR” best_rating=”5″ worst_rating=”0″ item_name=”EIC” review=”Un program important pentru România” author=”Andrei” pubdate=”2022-03-28″]

We take processes apart, rethink, rebuild, and deliver them back working smarter than ever before.