Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza

Serviciile noastre

Abordarea complexității care se află sub procesele de afaceri necesită instrumente de precizie și expertiză profundă

Industrii

Înțelegerea procesului de afaceri necesită înțelegerea industriei. Le facem pe amândouă.

Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza CECIF –POLITICĂ ECONOMICĂ

Camera Europeana de Comert  Industrie si Franciza (CECIF) , marea majoritate a membrilor rețelei Camerei sunt IMM-uri. Din acest motiv, CECIF  își propune să realizeze un mediu de reglementare și politic mai favorabil IMM-urilor, lucrând pentru îmbunătățirea Small Business Act pentru Europa (SBA) și implementarea rapidă a IMM-urilor și a strategiilor industriale.

Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza (CECIF) este foarte conștiente de rolul esențial al lichidității financiare în capacitatea întreprinderilor de a crește și de a se extinde. Prin urmare, Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza (CECIF) apără inițiativele, programele și legislația UE care facilitează accesul adecvat la o serie de soluții de finanțare pentru toate tipurile de afaceri, în special pentru start-up-uri și IMM-uri.
Acțiunile CECIF în cadrul unei mai bune reglementări se concentrează pe două aspecte principale: reducerea la minimum a sarcinilor administrative și de reglementare asupra întreprinderilor din legislația UE existentă și asigurarea faptului că impactul viitoarei legislații asupra IMM-urilor este testat riguros. Astfel, Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza (CECIF) pledează pentru o abordare sistematică a testului IMM-urilor la nivelul UE și la nivel național și evaluează în mod regulat modul în care Comisia își aplică orientările specifice.

CECIF – COMERȚ INTERNAȚIONAL

Peste 30 de milioane de locuri de muncă în Uniunea Europeană depind de comerțul exterior și se preconizează că 90% din creșterea economică globală va fi generată în afara Europei în următorii ani. Este esențial să păstrăm și să îmbunătățim mediul nostru comercial cu reguli comerciale stabile, transparente și echitabile, care să funcționeze pentru întreprinderi de toate dimensiunile și să protejeze companiile europene, în special IMM-urile, de practicile comerciale neloiale. Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza are un rol crucial pentru a realiza acest lucru.
Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza reprezintă comerțul liber, echitabil. În calitate de factori principali în internaționalizarea IMM-urilor, Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza se angajează cu instituțiile UE pentru a dezvolta un veritabil parteneriat public-privat, făcându-ne un intermediar eficient între rețeaua noastră, companiile lor și negociatorii comerciali din UE. Lucrăm cu organizații partenere din întreaga lume pentru a facilita răspunsurile de afaceri globale la oportunitățile și provocările emergente.
Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza pledează activ pentru o diplomație economică europeană eficientă pentru a consolida influența globală a Europei, precum și pentru a stimula competitivitatea internațională a companiilor și IMM-urilor noastre. Ne concentrăm pe principalele aspecte de politică ale relațiilor economice ale UE cu țările terțe, în special pe marile economii dezvoltate și în curs de dezvoltare ale lumii, cum ar fi Statele Unite, China, India și Brazilia. Angajamentul nostru pe agenda comercială acoperă subiecte esențiale precum negocierile ALS, reforma structurală a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), politica de investiții, apărarea comercială, politica vamală și apărarea drepturilor de proprietate intelectuală.
Menținerea poziției competitive a Europei în lume include, de asemenea, o relație economică puternică cu Regatul Unit după plecarea sa din UE. Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza s-a angajat în mod constant în reducerea la minimum a impactului negativ al Brexit-ului asupra întreprinderilor din UE27 care comercializează direct sau indirect cu Regatul Unit.

CECIF dezvoltati-va la nivel internațional

Camera Europeana de Comert  Industrie si Franciza (CECIF) este o organizatie autonoma, cu personalitate juridica, neguvernamentala,  apolitica, fara scop patrimonial, non profit, creata pentru a reprezenta, apara si sustine interesele membrilor sai si ale comunitatii de afaceri, in raport cu autoritatile publice si cu organismele din europa.

Camera Europeana de Comert  Industrie si Franciza nu apara si reprezinta exclusiv drepturile membrilor sai, menirea acesteia fiind aceea de a reprezenta, apara si sustine interesele comunitatii de afaceri  europene. Odata cu dobandirea calitatii de firma membra a CECIF, aceasta beneficiaza de o serie de facilitati si gratuitati in ceea ce priveste serviciile prestate de catre CECIF.
Camera Europeana de Comert  Industrie si Franciza se implica activ in realizarea de actiuni ce vizeaza asigurarea, la nivel regional, a unui mediu de afaceri solid, colaborand cu institutiile si autoritatile administratiei publice europene, judetene si locale, precum si cu structurile regionale, in scopul dezvoltarii economico – sociale a zonei, inclusiv prin parteneriate de tip public – privat.

Camera Europeana de Comert  Industrie si Franciza

De asemenea, Camera Europeana de Comert  Industrie si Franciza elaboreaza, initiaza si sustine atat propuneri de modificari legislative, cat si amendamente la acte normative cu impact socio-economic, menite sa incurajeze mediul de afaceri si spiritul antreprenorial, pe care le promoveaza catre institutiile competente, precum si catre membri ai Parlamentului.

Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza CECIF
Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza CECIF
Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza CECIF
Camera Europeana de Comert Industrie si Franciza CECIF

Camera Europeana de Comert  Industrie si Franciza CECIF

Camera Europeana de Comert  Industrie si Franciza (CECIF) este partenerul ideal pentru investitorii romani, in etapele de initiere si extindere a unei afaceri, dar si pentru cei straini, care doresc sa initieze o afacere in Europa sau sa deschida o reprezentanta in Romania, intrucat pune in serviciul acestora o gama variata de servicii de asistenta, in vederea inregistrarii in Registrul Comertului a unei companii.

Este demn de mentionat faptul ca, pe langa Camera Europeana de Comert  Industrie si Franciza (CECIF) functioneaza Curtea de Arbitraj Comercial. Solutionarea litigiilor dintre comercianti, prin arbitrajul comercial organizat de catre aceasta Curte, reprezinta o alternativa la instanta statala, oferind partilor posibilitatea de a solutiona litigiile dintre acestea, intr-un timp redus, beneficiind, totodata, de calitatea si confidentialitatea actului de justitie.

Elaborarea de studii privind evolutia economica a regiunii, prin mijloace proprii sau in colaborare cu alti parteneri din sectorul public si/sau privat, apropierea mediului academic de mediul economic, prin desfasurarea si sprijinirea activitatilor de cercetare-dezvoltare, in interesul comunitatii de afaceri, promovarea domeniilor cheie ale economiei regional, organizarea de targuri, expozitii, forumuri de afaceri, actiuni de parteneriat economic, in Europa si in strainatate, sprijinul oferit comerciantilor pentru a participa la targuri si expozitii in strainatate sunt doar cateva dintre mijloacele concrete prin care Camera Europeana de Comert  Industrie si Franciza (CECIF) vine in sprijinul comunitatii de afaceri.

Camera Europeana de Comert, Industrie si Franciza (CECIF) cum să devii membru

  • Pentru o mai bună reprezentare a intereselor firmei Dumneavoastră, pentru apartenenţa la reţeaua mondială a camerelor de comerţ, pentru a fi informat din timp în legătură cu toate acţiunile organizate de Camera Europeana de Comert, Industrie si Franciza (seminarii, conferinţe, parteneriate de afaceri, târguri, expoziţii, forumuri, mese rotunde, misiuni economice, workshop-uri, prezentări de firme şi produse, cursuri de formare şi perfecţionare profesională) şi pentru a beneficia de discounturi şi acces în regim preferenţial la serviciile oferite de noi, vă invităm să deveniţi Membru in Camera Europeana de Comert, Industrie si Francizaş!
  • Camera Europeana de Comert, Industrie si Franciza este o organizaţie autonomă, neguvernamentală,  apolitică, fără scop patrimonial, non-profit, cu personalitate juridică, creată pentru a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri în raport cu autorităţile publice şi cu organismele din ţară şi europa.
  • Ne implicăm în conturarea recomandărilor comunităţii de business nu doar la nivel naţional, ci şi la nivel european şi internaţional,
camera europeana de comert industrie si franciza cecif

Exclusivitate CECIF

Participarea la Adunările Generale ale membrilor Camerei
Dreptul de a alege şi de a fi aleşi în organele de conducere a Camerei
Taxe reduse pentru Eliberarea și vizarea certificatelor de origine
Eliberarea certificatelor privind evenimentele ce pot fi considerate cazuri de forţă majoră
Participare la seminarii, conferințe, mese rotunde, work-shop-uri organizate de Direcția Relații Economice Participare la cursuri de iniţiere, calificare, specializare şi perfecţionare (diplome recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei şi protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului)
Participarea la târguri și expoziţii organizate in Europa
Acces la baza de date cu firme din ţară şi străinătate, pe domenii de activitate Organizarea de conferințe de presă Asistență/consultanță pentru societățile comerciale

Gratuitate CECIF

Abonament la newsletter-ul CECIF Business Media
Asistenţă privind standardele şi standardizarea
Informatii privind programele europene, surse de finanţare, oferte de
participare în programe internaţionale
Mediatizarea cererilor şi ofertelor prin buletinul electronic Business Media
Publicarea pe INTERNET a elementelor de identificare a firmei, în pagina
web a CECIF, cu link către website-ul firmei
Promovare prin materiale proprii (pliante, broşuri, fluturaşi)
Sprijin în relaţii economice cu alte camere de comerţ sau cu organisme locale sau
internaţionale cu care avem legături de colaborare
Sprijin pentru participarea la târguri/expoziţii naţionale şi internaţionale
Promovare prin Pagina Clientului/transmitere ofertă în rândul firmelor
membre CECIF

Prioritate CECIF

Reprezentare şi susţinere a intereselor în raport cu autorităţile publice din ţară şi cu organisme specializate din europa
Participare la misiuni economice, manifestări expoziţionale, seminarii, simpozioane, alte evenimente economice și de business organizate de CECIF
Participare la întâlniri cu oameni de afaceri din ţară şi străinătate
Înscriere în Registrul Național de Publicitate Mobiliară (fosta Arhiva electronică de Asistenţă privind protecţia proprietăţii intelectuale: mărci şi indicaţii georgrafice, desene şi modele industriale
Soluţionarea litigiilor prin Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă CECIF
Asistenţă în afaceri pentru inovare şi informare tehnologică