Alătură-te echipei noastre. Ești gata să schimbi jocul? Aflați mai multe →

News & Programe

Fondul de inovare este unul dintre cele mai mari programe de finanțare din lume pentru demonstrarea tehnologiilor inovatoare cu emisii reduse de carbon.

Fondul de inovare cele mai mari programe de finanțare din lume

News & Programe

Fondul de inovare este unul dintre cele mai mari programe de finanțare din lume pentru demonstrarea tehnologiilor inovatoare cu emisii reduse de carbon.

fondul de inovare

Fondul de inovare

Fondul de inovare este unul dintre cele mai mari programe de finanțare din lume pentru demonstrarea tehnologiilor inovatoare cu emisii reduse de carbon. Este un instrument cheie de finanțare pentru îndeplinirea angajamentelor UE la nivelul întregii economii în temeiul Acordului de la Paris și a obiectivului său de a deveni neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Cine: Solicitanți singuri (companii) sau consorții
Etapa: Demonstrarea tehnologiilor inovatoare cu emisii reduse de carbon (TRL 7-8)
Finanțare: Până la 60% din costurile suplimentare legate de tehnologia inovatoare cu emisii scăzute de carbon aplicată pentru proiectele la scară mare (peste 7,5 milioane EUR) și până la 60% din costurile de capital pentru proiectele la scară mică (între 2,5 milioane EUR și 7,5 milioane EUR)

Se concentreze pe
Ultimele anunțuri și evoluții legate de Fond.

Dezvoltarea politicilor
Fondul de inovare este unul dintre cele mai mari programe de finanțare din lume pentru demonstrarea tehnologiilor inovatoare cu emisii reduse de carbon.

Cadrul legal
Fondul pentru inovare a fost înființat prin articolul 10a alineatul (8) din Directiva 2003/87/CE pentru a sprijini inovarea în tehnologiile și procesele cu emisii scăzute de carbon în toate statele membre.

Proiecte de anvergură
„La scară largă” sunt proiecte cu o cheltuială de capital de peste 7,5 milioane EUR.

Proiecte la scară mică
„La scară mică” sunt proiecte cu costuri totale de capital sub 7,5 milioane EUR.

Grupul de experți a Fondului de inovare
Apelurile de propuneri pentru Fondul de inovare sunt pregătite cu implicarea activă a Grupului de experți a Fondului de inovare.

Evenimente și webinarii
Comisia Europeană și/sau CINEA organizează în mod regulat evenimente și seminarii web privind Fondul de inovare pentru prezentarea lecțiilor învățate sau a dezvoltărilor relevante ale politicilor.

Puncte naționale de contact
Lista punctelor naționale de contact pentru Fondul de inovare, care sunt disponibile pentru a furniza informații suplimentare despre fond și în special interacțiunile acestuia cu instrumentele naționale de finanțare și alte programe ale UE

Asistență pentru dezvoltarea proiectelor
Ați aplicat la Fondul de inovare, dar nu ați primit un grant? Este posibil să aveți posibilitatea de a beneficia de Asistența noastră pentru Dezvoltarea Proiectului (PDA).

Cum este finanțat Fondul de inovare?

Sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS), cel mai mare sistem de tarifare a carbonului din lume, asigură veniturile Fondului de inovare din licitarea a 450 de milioane de certificate din 2020 până în 2030, precum și ca orice fonduri necheltuite din programul NER300.

În calitate de succesor al programului NER300, Fondul de inovare îmbunătățește partajarea riscurilor pentru proiecte, oferind mai multă finanțare într-un mod mai flexibil printr-un proces de selecție mai simplu și este, de asemenea, deschis proiectelor din industriile consumatoare de energie.

Pentru perioada 2020-2030, Fondul de inovare se poate ridica la aproximativ 38* miliarde EUR, în funcție de prețul carbonului (* la 75 EUR / tCO2). În paralel cu Fondul pentru inovare, EU ETS oferă principalul stimulent pe termen lung pentru implementarea acestor tehnologii.

Fondul de inovare este un instrument cheie de finanțare pentru îndeplinirea angajamentelor UE la nivelul întregii economii în temeiul Acordului de la Paris și obiectivul său de a fi neutru din punct de vedere climatic până în 2050, așa cum este recunoscut în Planul de investiții European Green Deal.

fondul de inovare
Fondul de inovare

Ce va fi finanțat?
Fondul de inovare se concentrează pe tehnologii extrem de inovatoare și pe marile proiecte emblematice din Europa, care pot aduce reduceri semnificative ale emisiilor. Este vorba despre împărțirea riscului cu promotorii de proiecte pentru a ajuta la demonstrarea unor proiecte extrem de inovatoare.

Acesta își propune să finanțeze o carte variată de proiecte, realizând un echilibru optim al unei game largi de tehnologii inovatoare în toate sectoarele eligibile și statele membre, Norvegia și Islanda.

În același timp, proiectele trebuie să fie suficient de mature în ceea ce privește planificarea, modelul de afaceri, precum și structura financiară și juridică.

Fondul de inovare sprijină proiecte transversale privind soluții inovatoare cu emisii scăzute de carbon care duc la reduceri de emisii în mai multe sectoare, de exemplu, prin simbioză industrială.

Fondul de inovare este, de asemenea, deschis proiectelor la scară mică, cu costuri totale de capital sub 7,5 milioane EUR

We take processes apart, rethink, rebuild, and deliver them back working smarter than ever before.