Alătură-te echipei noastre. Ești gata să schimbi jocul? Aflați mai multe →

News & Programe

Submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici

News & Programe

Măsura 6 – Dezvoltarea exploataţiilor şi a întreprinderilor

Submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici


Valoare finanţare: Între 0 si 15.000 EUR pe proiect.

Solicitanţii (reprezentanții legali) eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin această submăsură trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:
 să fie fermieri care au drept de proprietate și/sau drept de folosinţă pentru o exploatație agricolă care intră în categoria de fermă mică cu excepția persoanelor fizice neautorizate;
 să fie persoane juridice române;
 să acţioneze în nume propriu;
 să aibă vârsta de cel puţin 18 ani împliniţi la data depunerii Cererii de finanţare;
 să aibă studii minime de 8 clase;
 să se încadreze într-una din formele de organizare de mai jos la data depunerii Cererii de finanțare, indiferent de data înființării formei respective de organizare:
 persoană fizică înregistrată şi autorizată în conformitate cu prevederile OUG nr. 44/
2008,:
 ca persoană fizică autorizată;
 ca întreprinzător titular al unei întreprinderi individuale;
 ca întreprindere familială;
 societate cu răspundere limitată cu asociat unic/ majoritar înfiinţată în baza Legii nr. 31/1990, reprezentată prin:
 asociat unic care are şi calitatea de administrator al societăţii; o asociat majoritar care are și calitatea de administrator al societăţii. În cazul persoanei juridice cu acţionariat multiplu, asociatul majoritar trebuie să exercite controlul efectiv pe întreaga durată de valabilitate3a Deciziei de finanțare.
În categoria SRL-uri este inclusă și microîntreprinderea înfiinţată de întreprinzătorul debutant („societate cu răspundere limitată – debutant” sau „S.R.L. – D.”) în baza prevederilor OUG nr. 6/
2011 cu condiția respectării criteriilor prevăzute de legislația europeană și națională în vigoare pentru schema de minimis, pe durata de valabilitate a Deciziei de finanțare.
 să respecte încadrarea în categoria de microîntreprinderi1 sau întreprinderi mici, indiferent de forma de organizare economică;  să nu creeze condiţii pentru a obţine în mod necuvenit un avantaj, în sensul prevederilor
art. 60 din Regulamentul (UE) nr. 1306/ 2013, cu modificările şi completările ulterioare, în
orice etapă de derulare a proiectului.

   Solicitanţii (reprezentanții legali) eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin această submăsură trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:

  • să fie fermieri care au drept de proprietate și/sau drept de folosinţă pentru o exploatație agricolă care intră în categoria de fermă mică cu excepția persoanelor fizice neautorizate;
  • să fie persoane juridice române;
  • să acţioneze în nume propriu;
  • să aibă vârsta de cel puţin 18 ani împliniţi la data depunerii Cererii de finanţare;
  • să aibă studii minime de 8 clase;
  • să se încadreze într-una din formele de organizare de mai jos la data depunerii Cererii de finanțare, indiferent de data înființării formei respective de organizare:
  • persoană fizică înregistrată şi autorizată în conformitate cu prevederile OUG nr. 44/ 2008, cu modificările și completările ulterioare:
  • ca persoană fizică autorizată;
  • ca întreprinzător titular al unei întreprinderi individuale;
  • ca întreprindere familială;
  • societate cu răspundere limitată cu asociat unic/ majoritar înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990, reprezentată prin:
  • asociat unic care are şi calitatea de administrator al societăţii;
  • asociat majoritar care are și calitatea de administrator al societăţii. În cazul persoanei juridice cu acţionariat multiplu, asociatul majoritar trebuie să exercite controlul efectiv pe întreaga durată de valabilitate a Deciziei de finanțare.

În categoria SRL-uri este inclusă și microîntreprinderea înfiinţată de întreprinzătorul debutant (societate cu răspundere limitată – debutant” sau „S.R.L. – D.”) în baza prevederilor OUG nr. 6/ 2011 cu condiția respectării criteriilor prevăzute de legislația europeană și națională în vigoare pentru schema de minimis, pe durata de valabilitate a Deciziei de finanțare.

  • să respecte încadrarea în categoria de microîntreprinderi sau întreprinderi mici, indiferent de forma de organizare economică;
  • să nu creeze condiţii pentru a obţine în mod necuvenit un avantaj, în sensul prevederilor art. 60 din Regulamentul (UE) nr. 1306/ 2013, cu modificările şi completările ulterioare, în orice etapă de derulare a proiectului.

   Submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” are ca scop:

  • îmbunătăţirea managementului exploataţiei agricole de mici dimensiuni;
  • creşterea orientării către piaţă şi a veniturilor exploataţiilor agricole de mici dimensiuni.

 

Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară pentru implementarea obiectivelor prevăzute în Planul de afaceri.

 

We take processes apart, rethink, rebuild, and deliver them back working smarter than ever before.